Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Маму вбили на моїх очах»: дівчина з Бучі довірила свою історію Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова

28.05.2022

Таня — студентка з Бучі. Одного дня, коли дівчина поверталася з батьками від бабусі, на її очах російський снайпер убив маму. Куля увійшла в голову. Таня кинулася до мами, яка лежала з розплющеними очима, але дивилася вже в нікуди. По асфальту розтікалася кров... Вона ще дихала, але Таня сподівається, що мама вже нічого не розуміла та не відчувала.

Батька дівчини окупанти викрали з місця розстрілу його дружини та вивезли на допит із мішком на голові. Тіло мами дозволили забрати з дороги лише дідусю Тані — він колись воював в Афганістані та зміг вмовити військових віддати тіло доньки.

Таня упевнена, що власні історії про трагедію війни треба записувати та розповідати, щоб смерті мирних мешканців України не перетворилися на суху статистику. Дивіться та слухайте історію Тані за посиланням bit.ly/3NI1gnU

Свою історію Таня довірила Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова — це найбільший у світі архів історій мирних мешканців України, які постраждали від війни. Архів Музею налічує вже понад 15 тисяч історій.

Розкажіть свою історію! Зробити це можна так:
— напишіть вашу історію на власній Facebook-сторінці з хештегами #Голоси_Мирних #розкажіть_свою_історію та запросіть друзів та рідних долучитися;
— відвідайте портал Музею та натисніть «Розповісти історію»;
— зателефонуйте на безкоштовну гарячу лінію 0 (800) 509 001.