Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Люди живуть завдяки гуманітарній допомозі»: мешканці деокупованих Ставків отримали проднабори від Фонду Ріната Ахметова

31.07.2024

У деокупованому селищі Ставки, що неподалік від Лиману, до повномасштабного вторгнення проживало понад 800 людей. Зараз — менше, але жителі тут залишаються, хоча лінія фронту поруч, а значна частина землі замінована. Попри ризики та небезпеку Фонд Ріната Ахметова передав місцевим мешканцям продуктові набори.

«Люди живуть завдяки гуманітарній допомозі. Продукти потрібні, але немає, за що їх купувати, чимало хто лишився без роботи», — ділиться Наталія Суханова, головна у селищі.

За словами Миколи Осиченка, амбасадора Фонду, керівника Маріупольського телебачення, мешканцям певний час допомагала їжа, яку вони вирощували на городі, але зараз це може вартувати життя: окупанти всюди залишили міни та розтяжки.

«Допомога – це шанс вижити. На хліб у мене нема. Хату розбило. Спасибі, що привезли продукти», — говорить місцевий житель Микола.

З початку повномасштабної війни Фонд спрямував понад 350 тисяч продуктових наборів для мешканців Донецької області та тих, хто тимчасово евакуювався з регіону.

З 2014 року Фонд передав для жителів України 13 млн продуктових наборів. Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

За консультацією щодо умов отримання допомоги звертайтеся на безкоштовну гарячу лінію Фонду 0 (800) 509 001, або пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU