Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Львівський госпіталь ветеранів отримав апарат ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова

25.06.2020

Фонд Ріната Ахметова і ДТЕК передали сучасний апарат штучної вентиляції легенів Львівському обласному госпіталю ветеранів воєн і репресованих ім. Ю. Липи. Це медична техніка високого класу, вироблена компанією Air Liquide Medical Systems SA (Франція).

«Фонд придбав 200 апаратів ШВЛ в рамках програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». 32 апарати були доставлені в Україну на початку червня і передаються державним опорним лікарням в регіонах. Це найбільша на сьогодні партія апаратів ШВЛ, привезена в країну з початку епідемії коронавірусу. Їх отримали заклади охорони здоров'я у Львівській, Івано-Франківській, Донецькій та Луганській областях, а також Кривому Розі та Харкові. 200 апаратів ШВЛ – ще один масштабний проєкт Фонду, покликаний підвищити рівень екстреної допомоги в Україні», – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

У свою чергу заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко подякував за підтримку регіону:

«Медики віддають себе турботі про пацієнтів. Ситуація стабільно контрольована, але кількість хворих говорить про те, що ми ще довго будемо з COVID. І наше завдання – не допустити, щоб люди вмирали. Але нам легше тому, що є надійні партнери, такі як Фонд Ріната Ахметова. Він не словами і гаслами, а реально допомагає високоякісною технікою, що рятує життя. Дякую».

До його слів приєднався голова Львівської облради Олександр Ганущин:

«Це вже сьомий апарат ШВЛ, який передають Фонд Ріната Ахметова і ДТЕК. Ці апарати вкрай необхідні, бо хворих багато. COVID не відступає. Тому велике спасибі».

Сертифікати на апарати ШВЛ генеральний директор ДТЕК «Західенерго» Олег Таращук вручив директорові госпіталю Максиму Прікупенко.

«Ситуація з коронавірусом як в Україні, так і нашому регіоні залишається складною. І лише об'єднання всіх зусиль може дати результат, який всі ми хочемо бачити. У квітні ми передали на потреби Львівської області майже 35 тисяч експрес-тестів для діагностики вірусу і захисні костюми для медиків. Минулого тижня – шість апаратів ШВЛ, а сьогодні ще один апарат виробництва компанії Air Liquide Medical Systems SA, Франція», – зазначив Олег Таращук.

Як розповів Максим Прікупенко, нині в закладі перебувають 155 пацієнтів. Тому медична техніка особливо потрібна:

«Апарати ШВЛ – велика підтримка. В основному пацієнти надходять у досить важкому стані, і такі апарати потрібні для кисневої терапії».

Крім того, Фонд Ріната Ахметова вручив сертифікати на медичний одяг для працівників відділення інтенсивної терапії, які контактують з інфікованими коронавірусом. Потрібно лише скористатися QR-кодом і вказати потрібний розмір.

Фонд Ріната Ахметова постійно надає медикам Львівської області необхідну допомогу в боротьбі з коронавірусною інфекцією. Так, в опорні лікарні регіону були передані 8000 захисних костюмів, майже 35 000 експрес-тестів на COVID, 30 000 з яких призначені для пацієнтів, і близько 5 тисяч – для лікарів швидкої допомоги.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема, 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Докладніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в нашому спеціальному матеріалі.