Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Літній відпочинок для дітей із Донбасу: розширені умови й терміни подання заявок

19.07.2016

До 22 липня 2016 року продовжено прийом заявок на безплатний літній відпочинок для дітей із Донецької області, які проживають у «сірій зоні» й на непідконтрольній Україні території. Також збільшено вікові рамки – взяти участь у відпочинку на морі можуть діти від 8 до 14 років.

«На гарячу лінію надходить багато дзвінків від сімей із зони бойових дій із дітками віком понад 12 років. У багатьох немає фінансової можливості забезпечити своїм дітям літній відпочинок. Штаб прийняв рішення збільшити віковий поріг учасників програми до 14 років, щоб максимальна кількість охочих змогли відпочити й оздоровитися. На сьогодні в Штаб надійшло вже понад 450 заявок», – розповіла Ірина Темерко, керівник напряму «Адресна допомога» Гуманітарного штабу.

У програмі «Мирне літо – дітям Донбасу» можуть взяти участь діти віком 8–14 років, які проживають на непідконтрольній території і в «сірій зоні» Донецької області. Пріоритет буде надаватися тим дітям, які минулого року не брали участь у програмі, а також дітям із багатодітних або неповних сімей.

У межах програми будуть відкриті 2 зміни в таборі «Альбатрос» (сел. Стрілкове, Херсонська область) з 1 до 14 серпня і з 15 до 28 серпня, під час яких зможуть відпочити 300 дітей. Й 1 зміна в таборі «Сонячний» у центрі курортної зони Святогірська, з 1 до 14 серпня, для 200 дітей.

Проїзд до місць відпочинку батьки оплачують самостійно. Перебування в оздоровчих таборах здійснюється повністю за кошт Гуманітарного штабу.

Крім масштабної розважальної програми в таборах будуть працювати 2 команди психологів, які пройшли минулого року навчання від Штабу Ахметова за курсом «Травма війни». Психологи будуть проводити заняття та консультації, спрямовані на стабілізацію та поліпшення психоемоційного стану дитини, зниження тривожності, розвиток навичок комунікації.

До 22 липня подати заявку на участь дитини можна на гарячу лінію штабу Ріната Ахметова 0800 509 001 або електронною поштою [email protected] (обов’язково вказавши тему листа ЛЕТО2016).

Перелік документів, необхідних для участі в програмі:

  1. Ксерокопія свідоцтва про народження дитини;
  2. Ксерокопія паспорта одного з батьків із зазначенням прописки;
  3. Ксерокопія індикаційного номера одного з батьків;
  4. Ксерокопія довідки переселенця (для переселенців);
  5. Довідка про епідеміологічне оточення;
  6. Довідка з лікувального закладу про стан здоров’я (форма 079/У);
  7. Довідка / витяг з карти щеплень (зокрема зазначення дати останнього щеплення), а саме:
    • БЦЖ (щеплення від туберкульозу, не менше 1);
    • АКДС (щеплення від коклюшу, дифтерії, правця);
    • поліомієлітне щеплення (ІПВ, ОПВ);
    • КПК («Пріорікс»), щеплення проти кору, епідпаротиту та краснухи;
  8. Згода батьків на роботу з дитиною психологів;
  9. Згода батьків на фото і відеознімання дитини в межах проекту;
  10. Ксерокопія посвідчення багатодітної сім’ї / документа, що підтверджує статус матері-одиночки.