Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Лекція Отара Довженка «Що війна робить із медіа, що медіа роблять із нами»

12.01.2015

16 січня, п'ятниця, 19:00
(арт-простір Mezzanine, CLOSER, 3-й поверх, вул. Нижньоюрківська, 31)

Для більшості українців війна на Донбасі ніколи не виходила за межі телевізійної картинки та газетних шпальт. Як нова реальність впливає на їхню свідомість, хто й навіщо намагається модерувати цей вплив? Які технології справжньої інформаційної війни діють у нашому інформаційному просторі, й чи можна від них захиститися? Пропаганда – це добре чи погано, і хто повинен нею займатися? Чи виправдовує війна втручання держави у медіа? Що може зробити «диванна сотня» в інформаційному просторі?

Отар Довженко – український журналіст, медіакритик, письменник. Викладач Школи журналістики Українського католицького університету, медіаексперт. У 2006-2011 роках – заступник шеф-редактора групи видань «Телекритика»; головний редактор сайту «Телекритика». У 2010-2011 роках – керівник проекту «Медіаграмотність» (MediaSapiens). Автор понад 200 медіакритичних публікацій, упорядник видання «Джинсова свобода» (ГО «Телекритика»). Коло інтересів – якість новин, журналістські стандарти, нові медіа. 

Для участі в лекції, будь ласка, заповніть реєстраційну формуhttps://docs.google.com/forms/d/17C7NEEBY7EuTSm0SYS07GSeFvxiabqAA6hoS8EazaWA/viewform.

Після лекції Отара Довженка залишайтеся на after-party в Mezzanine – гратимуть dj Шлюзовик (Андрій Андрушків) і dj Zavgosp (Ярослав Качмарський).

Андрій Андрушків разом з командою Центр UA здійснює комунікаційну підтримку експертно-громадської ініціативи Реанімаційний Пакет Реформ. Має шестирічний досвід адвокації та лобіювання в сфері доступу до лікування для уразливих груп населення. Бакалавр філософії, магістр теології, меломан і dj Шлюзовик.

Ярослав Качмарський (dj Zavgosp) – засновник Пінцету, промогрупи та лейблу з Тернополя. З 2007 року організовує події в царині електронної музики та видає тематичні збірки. У 2011 Пінцет запустив щорічний фестиваль Гамселить, який комбінує виступи музичних експериментаторів, джем-сейшени, відео-арт та сучасні прояви поезії. 

Лекція відбудеться в рамках дискусійної складової проекту CSM «Культура. Завтра».

Проект «Культура. Завтра» покликаний публічно обговорювати складні теми й спільно працювати над стратегіями розвитку культури. Його мета – запозиціонувати культуру як один із найголовніших інструментів для вирішення болючих і конфліктних питань, які виникли в суспільстві в результаті революційно-воєнних подій 2013-2014 років. Дискусії, лекції та круглі столи відбуватимуться двічі на місяць за участі культурних менеджерів, митців, журналістів і філософів з України, Білорусі, Туреччини, Росії, Грузії, Сербії та інших країн.

Проект «Культура. Завтра» підтримано Фондом Принца Клауса та програмою грантів «і3» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». 

Лекція Отара Довженка відбудеться за дружньої підтримки Mezzanine. 

Інформаційні партнери: Українська правда. Життя, Platforma, Лівий берег, Коментарі.

Джерело: CSM / Фундація Центр Сучасного Мистецтва