Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Костянтинівка отримала сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова

15.06.2020

11 червня Фонд Ріната Ахметова спільно з SCM передали лікарям Костянтинівської інфекційної лікарні два апарати штучної вентиляції легенів. Це частина найбільшої партії ШВЛ, привезеної в Україну з початку епідемії. 32 апарати з 200, придбаних Фондом, були доставлені в країну на початку червня. Вони розподілені між опорними лікарнями шести областей.

– Апарати відправлені до лікарень, що мають в них найбільшу потребу. Туди, де сучасних апаратів ШВЛ ще не було, але є пацієнти, яким вони можуть врятувати життя, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

Секретар Костянтинівської міської ради Юрій Розумний зазначив, що COVID-19 став для всього людства проблемою, впоратися з якою можна тільки спільними зусиллями та подякував Фонду Ріната Ахметова за те, що допомагає медикам України боротися з епідемією.

– Дуже багато організацій беруть участь у ліквідації наслідків або попередженні негативних наслідків цієї хвороби. Але найбільш ефективно і своєчасно реагує на виклики, що стоять перед нашою країною, в тому числі на фронті боротьби з COVID-19, Фонд Ріната Ахметова. Вельми дякую! – сказав Юрій Розумний.

Заступник начальника управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров'я Донецької обласної державної адміністрації Олександр Педенко також зазначив безпрецедентні масштаби допомоги, яку регіону надає Рінат Ахметов і особливо підкреслив важливість передачі апаратів штучної вентиляції легенів:

– Потреба в сучасних апаратах ШВЛ, що допомагають хворим в одужанні, була і в Костянтинівській лікарні, яка раніше мала лише портативні апарати. Тепер тут є і стаціонарні. Такі ж апарати отримали медики Краматорська, Бахмута, Мирнограда. Дякую за вашу працю!

Представник SCM в Донецькому обласному штабі боротьби з коронавірусом Олександр Вишняков розповів про велику роботу, виконану Фондом Ріната Ахметова заради допомоги Україні.

– Уряди всіх країн світу ведуть боротьбу за це обладнання. Самі медики визнають, що сьогодні практично неможливо купити високоякісні апарати ШВЛ, оскільки вони всім потрібні. Але Фонд Ріната Ахметова впорався з цим завданням, – зазначив Олександр Вишняков. Після цього він вручив сертифікати на медичний одяг, який пошиють кожному лікарю за індивідуальним спецзамовленням Фонду.

– Ця зустріч з Фондом Ріната Ахметова для нас не перша, але особлива. Ми одержали апарати ШВЛ. Те захворювання, з яким ми боремося, має особливості та дає ускладнення на систему органів дихання, за яких вентиляція легенів обов'язкова. Ті апарати, які є в хірургічних стаціонарах і відділеннях реанімації, не пристосовані до такої роботи. Зараз ми отримуємо апарати, що відповідають вимогам часу. Це фактично комп'ютери, які допомагають лікареві дати правильний режим вентиляції хворого, правильне спостереження, правильний моніторинг, – сказала головна лікарка КНП «Інфекційна лікарня м. Костянтинівки» Надія Шейченко.

За словами Надії Василівни, лікарі, які  працюють в очолюваному нею медзакладі, вже готові до роботи з сучасними апаратами ШВЛ. Костянтинівськi інфекціоністи пройшли онлайн-навчання у провідних експертів України щодо штучної вентиляції легенів.

– Наші фахівці навчилися працювати саме з цими апаратами. Щиро вдячна Фонду за співпрацю, за розуміння, за те, що не забувають маленькі лікарні, – додала Надія Шейченко.

Вебінар для медиків був організований Фондом Ріната Ахметова спільно з МОЗ. Учасниками першої конференції стали понад 800 лікарів з усіх регіонів країни.

Дистанційно навчатися допомагає і серіал «Як працюють апарати ШВЛ», створений

Фондом Ріната Ахметова спільно з Міністерством цифрової трансформації. Кількість переглядів перевищує 170 тисяч.

Фонд Ріната Ахметова з самого початку епідемії допомагає медикам Донецької області впоратися з викликом. В опорні лікарні Маріуполя, Селидового, Краматорська, Костянтинівки, Покровська, Волновахи, Слов'янська, Бахмута, Авдіївки та інших міст шахтарського краю передаються експрес-тести, засоби індивідуального захисту та обладнання для лікарень і лабораторій.

Детальніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в нашому спеціальному матеріалі.