Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Корпоративний Благодійний Фонд «Розвиток України» та ВБФ «Коаліція ВІЛ-сервісних організацій» провели «Другу Всеукраїнську конференцію з питань національної відповіді епідемії туберкульозу: 10 викликів з боку туберкульозу та їх подолання»

20.11.2007

13-14 листопада 2007 року Корпоративний Благодійний Фонд «Розвиток України» та ВБФ «Коаліція ВІЛ-сервісних організацій» провели у києві «Другу Всеукраїнську конференцію з питань національної відповіді епідемії туберкульозу: 10 викликів з боку туберкульозу та їх подолання».

 
У конференції взяли участь представники Верховної Ради та профільних міністерств, регіональних протитуберкульозних служб, медичних закладів, міжнародних і партнерських організацій, неурядових організацій, провідні вчені та експерти. Загалом конференція зібрала близько 270 учасників майже зі всіх регіонів України та із-за кордону подію висвітлювали 30 загальнонаціональних ЗМІ.
 
У рамках конференції відбувся круглий стіл, під час якого з вітальним словом виступили члени президії Раїса Богатирьова, лідер фракції Партії Регіонів у Верховній Раді, депутат 5-го скликання; Михайло Папієв, міністр праці та соціальної політики України; Віктор Корж, міністр України у справах спорту, сім'ї та молоді; Анатолій Заболотний, Директор Корпоративного Благодійного Фонду «Розвиток України»; і Наталя Підлісна, Голова правління Коаліції ВІЛ-сервісних організацій.
 
Також у круглому столі взяли участь: В.П. Івасюк, заступник міністра охорони здоров'я України; О.М. Орда, заступник міністра охорони здоров'я України; В.І. Петренко, голова комітету з питань протидії ВІЛ/СНІД, туберкульозу та іншим соціально небезпечним захворюванням; Pierpaolo de Colombani, Регіональний спеціаліст Європейського Бюро ВООЗ; О.Радзієвська, заступник директора PATH; В.Г. Черненко, керівник секретаріату, Комітету ВР України з охорони здоров'я; Н.Г. Калашник, заступник голови Державного Департаменту з питань виконання покарань; Д. Шеренбей, заступник голови Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД; В.В.Шовковська, Директор із зовнішніх зв'язків БФ «Розвиток України»; Т.Р. Білик, національний менеджер БФ «Розвиток України».
 
У ході пленарного засідання буди представлені доповіді та презентації на наступні теми: «Ситуація в Європейському регіоні стосовно епідемії туберкульозу: успіхи та виклики», «Перспективи реформування фтизіатричної галузі», «Туберкульоз у місцях позбавлення волі», «Сучасний стан українського законодавства по туберкульозу та шляхи реформування», «Перспективи контролю епідемії туберкульозу в Україні: що має бути зроблено», «Мультирезистентний туберкульоз: епідситуація, перспективи впровадження програм», «Ко-інфекція ВІЛ/ТБ», «Інформаційна кампанія по туберкульозу. Результати Всеукраїнського дослідження про ставлення населення до проблем туберкульозу», «Перспективи розвитку соціальних послуг високого ризику та діяльність у цьому аспекті неурядових організацій», «Досвід вдалої розробки та впровадження ефективних стратегій протидії епідемії туберкульозу у Донецькій області», «Презентація про роботу Національної «гарячої лінії» по туберкульозу», «Досвід вдалого впровадження ефективних стратегій протидії епідемії туберкульозу у Сумській області».
 
Секційні засідання конференції були присвячені наступним питанням: профілактика та лікування туберкульозу у містах позбавлення волі; профілактика профзахворювання на туберкульоз; моніторинг якості протитуберкульозних препаратів; права та обов'язки пацієнтів, хворих на туберкульоз; ВІЧ-асоційований туберкульоз; соціальні послуги для забезпечення доступу груп високого ризику до діагностики та лікування ТБ; мультирезистентний туберкульоз. Учасники робочих груп с досвідченими модераторами розробили рекомендації стосовно 10 викликів, які увійшли у резолюцію конференції.
 
На даний момент резолюція допрацьовується ініціативною групою, в яку увійшли також представники областей України. Фінальна резолюція буде направлена у відповідні міністерства та відомства, а аткож недержавним партнерам.
 
Корпоративний благодійний фонд «Розвиток України» - неприбуткова організація, заснована Групою СКМ 15 липня 2005 року.
 
Бюджет Фонду формується за рахунок коштів Компанії СКМ. Напрямки діяльності Фонду: сучасна освіта, здоров'я нації, культурне надбання.
 
Президент Благодійного Фонду «Розвиток України» - Рінат Леонідович Ахметов.
 
Прес-служба 
Благодійного фонду «Розвиток України»
тел: +38 044 502 52 14