Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Карта добрих справ»: 22 добрих вчинки Руслана Османова з Краматорська

16.10.2019

 

Русланові Османову з Краматорська лише 12 років. Однак він чудово знає, що робити добрі вчинки легко та приємно. Адже Руслан став фінальним переможцем конкурсу «Карта добрих справ» Фонду Ріната Ахметова, виконавши всі 22 завдання!

За словами хлопчика, про конкурс він дізнався під час відпочинку в санаторії «Перлина Донеччини», куди поїхав у рамках проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Мирне літо». Спочатку було просто цікаво, а потім естафета добра серйозно захопила Руслана.

«Коли він повернувся зі санаторію, то почав розуміти, що кожна добра справа робить щасливими людей, які його оточують. Ми, батьки, звичайно, були щасливі, що дитина так захоплено робить добро. Дякую Фонду Ріната Ахметова за цю гру – вона вчить дітей правильних речей», – зазначила мама, Ольга Османова.

Головний приз – сучасну аудіосистему – Руслану особисто вручили представники Фонду, які спеціально для цього вирушили до Краматорська. Крім того, переможця чекав сюрприз – майстер-клас, де він дізнався деякі секрети соціальних мереж та інтернету. Наприклад, що потрібно зробити, аби про добрі справи дізналося якомога більше людей.

«Це чудовий конкурс. Він допоміг мені почати робити добрі справи, захотіти цього. А тепер я й сам хочу робити добрі вчинки», – поділився своїми враженнями Руслан. І на підтвердження своїх слів показав, як почав робити годівницю для птахів на зиму.

«Карту добрих справ» створили діти з дитячих будинків сімейного типу, які краще за багатьох дорослих розуміють цінність добра в повсякденному житті. Вони склали цілий перелік гідних вчинків, які до снаги кожному. Цей перелік і став основою «Карти» – путівника у світ добра та милосердя.

«Фонд Ріната Ахметова щодня робить добрі справи та рятує людські життя. Тому ми запропонували всім охочим приєднатися до цієї естафети добрих вчинків. Десятки дітей і дорослих приєдналися до захопливої гри та виконували завдання з «Карти добрих справ»: годували бездомних тварин, прибирали сміття на тротуарах міст і селищ, допомагали літнім і самотнім людям. Але найважливіше, що всі переможці конкурсу говорили, що й надалі робитимуть добрі вчинки. Це означає, що конкурс завершено, але добрі справи живуть», – розповіла Тетяна Кухоцька, директорка з розвитку проєктів Фонду.