Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Кардіопрепарати для мирних жителів Донбасу: хто може отримати допомогу?

19.05.2015

1 400 мирних жителів Донецька та Макіївки отримали допомогу кардіопрепаратами від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова за 7 місяців роботи програми.

На території Донецької області, не підконтрольній Україні, в останні місяці склалася критична ситуація із забезпеченням населення медикаментами — державні програми не працюють, постачання медикаментів в аптечні мережі істотно скоротилися, а мирне населення, позбавлене пенсій та соціальних виплат, не може придбати препарати за високими цінами.

У зв’язку з критичною ситуацією, за рішенням Ріната Ахметова, Гуманітарний штаб реалізує програму із забезпечення мирних жителів Донецька й Макіївки, що страждають на серцево-судинні захворювання, необхідними кардіопрепаратами. Саме в цих містах за даними Гуманітарної мапи — одна з найскладніших ситуацій щодо забезпечення такими медикаментами.

«Сьогодні головне завдання Штабу — допомогти жителям Донбасу, яким важко. Кардіопрограма призначена для людей середнього та похилого віку, які залишилися в зоні бойових дій. Їм складно переносити всі труднощі, з якими довелося зіткнутися в цей непростий для Донбасу період. Із настанням весни починаються сезонні загострення захворювань. Тому допомога медикаментами, які стабілізують серцево-судинні захворювання, є сьогодні актуальною та своєчасною», — розповіла Ірина Темерко, керівник напряму «Адресна допомога» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Хто і в якому разі може отримати кардіопрепарати від Гуманітарного штабу?

Надається медикаментозна допомога після перенесених критичних кардіозахворювань або операцій (наприклад, інфаркт, інсульт, операція на серці за останні півроку).

Заявку через Гарячу лінію Штабу на отримання допомоги за цим напрямом можуть подати всі жителі Донецька або Макіївки, які перенесли інсульт або інфаркт за останні півроку. Діагноз має бути підтверджений медичним висновком лікаря, із зазначенням переліку необхідних препаратів.

2. Медикаментозна допомога під час передінсультного або передінфарктного стану (нестабільна стенокардія; прогресуюча стенокардія напруження; гіпертонічний криз; гіпертонічна хвороба 3 ступеня.).

Діагноз має бути підтверджений медичним висновком лікаря, із зазначенням переліку необхідних препаратів. Заявки розглядають через дзвінки на Гарячу лінію Штабу тільки від таких категорій заявників, що мають один із перерахованих вище діагнозів, підтверджених документально, і призначення лікаря на медикаменти в межах лікування цього діагнозу:

  • Інваліди I та II групи (за наявності документального підтвердження групи інвалідності);
  • Пенсіонери-інваліди I і II групи (за наявності документального підтвердження групи інвалідності);
  • Ветерани ВВВ;
  • Багатодітні сім’ї із 3 і більше дітьми до 18 років (за наявності документального підтвердження).
  • Матері-одиначки або вдови з дітьми до 18 років (за наявності документального підтвердження).
  • Сім’ї у складних життєвих обставинах.

Докладну інформацію про те, як отримати допомогу кардіопрепаратами від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, можна дізнатися на сайті Штабу в розділі «Онлайн допомога» та за телефоном гарячої лінії 0 800 509 001.