Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Карантин: онлайн-сервіси для вчителів». Фонд Ріната Ахметова та Мінцифра створили освітній серіал для педагогів

23.03.2020

Фонд Ріната Ахметова та Міністерство цифрової трансформації України представили громадськості освітній серіал «Карантин: онлайн-сервіси для вчителів».

 

Його було створено в рамках спільного спецпроєкту Фонду та Мінцифри для розвитку дистанційної освіти в країні. Цей крок став відповіддю на світовий виклик загрози епідемії коронавірусу. Карантин істотно вплинув на освітні процеси в країні – й актуальність онлайн-освіти стає особливо явною.

 

«Фонд Ріната Ахметова та Мінцифра оперативно відповіли на ті виклики в освіті, які виникли у зв’язку з карантином. За лічені дні створили спільний спецпроєкт «Карантин: онлайн-сервіси для вчителів». Це справжній освітній серіал, за допомогою якого українські вчителі в усій країні зможуть адаптуватися до нових реалій. Освоїти нові інструменти онлайн-викладання та перетворити його на цікавий, сучасний процес як для учнів, так і педагогів. Карантин дає нам, з одного боку, виклик, а з іншого, – змушує рухатися вперед. Створення онлайн-курсу відкриває нові можливості для розвитку онлайн-освіти в Україні загалом. Інструменти онлайн-викладання будуть актуальні не тільки на час карантину, а й довго після нього. Фонд Ріната Ахметова ще 22 лютого відреагував на загрозу коронавірусу. З цього моменту допомогу країні в боротьбі з загрозою епідемії – пріоритет Фонду», – сказала на презентації проєкту Наталя Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

 

На тлі нудних і однотипних освітніх онлайн-курсів спецпроєкт вирізняє його формат. Це цикл із шести відеороликів за участю педагогів і експертів, які користуються різними сервісами дистанційного навчання. З учасниками проєкту вони будуть говорити про алгоритми та комунікацію вчителів і учнів на період дистанційного навчання, а також набори сервісів і специфіку їх використання в освітньому процесі. Це такі передові інструменти дистанційного викладання на базі онлайн-сервісів, як Google Classroom, Microsoft Teams, Cisco Webex, Zoom, Class Dojo, Classtime. Завдяки їм процес викладання та навчання онлайн стає максимально сучасним, зручним і зрозумілим. Крім того, вони допомагають не втратити емоційного контакту між вчителем і учнями.

 

«Мета освітнього серіалу «Карантин: онлайн-сервіси для вчителів» – показати вчителям усі доступні сервіси та алгоритми, які допоможуть вибудувати правильну й ефективну роботу з учнями та батьками на період карантину. Серіал було створено всього за 72 години. Насправді, ми б не змогли цього зробити без підтримки Фонду Ріната Ахметова. Щиро дякуємо за те, що завдяки вам українські вчителі отримали можливість познайомитися з цим відеокурсом», – зазначила Валерія Іонан, заступник міністра цифрової інформації з питань європейської інтеграції.

Цикл відеокурсів буде розміщений на сторінці Фонду Ріната Ахметова у Фейсбук і Youtube-каналі. А також на порталі «Цифрова освіта» Мінцифри: osvita.diia.gov.ua