Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Капітан ФК «Шахтар» передав донецьким дітям 20 тонн мандаринів

11.11.2014

Капітан «Шахтаря» Дарійо Срна підтримав донеччан у складні часи і зробив свій внесок у роботу Гуманітарного штабу Ріната Ахметова — для дітей, які опинилися в зоні військового конфлікту, Срна закупив у Хорватії й оплатив доставляння до столиці Донбасу 20 тонн мандаринів.

11 листопада подарунки від капітана «Шахтаря» почали отримувати учні Будьонівського і Пролетарського районів. До кінця тижня набори мандаринів доставлять у школи всіх районів Донецька. Загалом подарунки від Дарійо Срни отримають 23 143 учні молодших класів, тобто абсолютно всі малюки, які зараз перебувають у місті. Крім того, кожній дитині Даріо передав спеціальну листівку.

Дарійо Срна, капітан ФК «Шахтар»: «У дитинстві в Хорватії я теж пройшов через період, коли мені була необхідна допомога. Дуже важливо, що є люди, які підтримують у важких ситуаціях. Донбас, Донецьк мені багато дали. І ці цитрусові — лише невеликий подарунок, яким я можу відплатити. Я дуже поважаю Донецьк. Це моє місто. Місто, у якому мене підтримують 11 років, завдяки чому я сформувався і як футболіст, і як людина. Мої батьки, футбольний клуб і президент ФК «Шахтар» вчили мене, що у важкій ситуації потрібно допомагати людям! Тепер це мій життєвий принцип».

Прибуття фур із цитрусовими, придбаними в рідному місті футболіста, Метковичі, було організовано в межах проекту «Допоможемо дітям», котрий було ініційовано Рінатом Ахметовим для допомоги дітям Сходу України і який реалізується спільно Гуманітарним штабом і ФК «Шахтар».