Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Івано-Франківський фтізіопульмоцентр тепер з корисним ялівцем у дворі

06.04.2012

В рамках Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом Координатор з питань АКСМ Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» в Івано-Франковській області Василь Перепічка спільно з громадською організацією "Українське реєстрове козацтво" провели благодійну акцію по обсадженню місцевого фтізіопульмоцентра ялівцем. Це дерево відоме своїми корисними властивостями для здоров’я людини, тому що вбиває мікробактерії туберкульозу в радіусі 2,5 - 3 метра. Акцію висвітлювали місцеві ЗМІ, таким чином інформуючи громадськість про проблему епідемії туберкульозу в Івано-франківській області.


«Ще в стародавній Греції, Єгипті, Римі ялівець використовували при лікуванні  легеневих захворювань, тривалого кашлю, при різних отруєннях, туберкульозі. Наукові дослідження доказали, що бактерицидна дія фітонцидів одного гектару ялівця може оздоровити повітря великого міста. Саме тому ми вирішили провести благодійну акцію по висадці цієї цілющої рослини біля нашого фтізіопульмоцентра. Епідемія туберкульозу нажаль дуже активна в Україні, тому наявність такого «природного фільтру» буде дуже корисною для нашого міста», зауважив пан Перепічка.

 

 Також 29 березня пройшло засідання Координаційної ради з питань туберкульозу та ВІЛ-інфекції\СНІДу при Івано-Франковській облдержадміністрації. Засідання відкрила заступник директора Обласного фтизіопульмонологічного центру Світлана Харченко з доповіддю про епідситуацію з туберкульозу в області. Про проблеми діагностики та лікування хворих на ко-інфекцію ВІЛ/туберкульоз розповів головний лікар обласної клінічної інфекційної лікарні Роман Остяк.