Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

IV Фестиваль сучасної драматургії "Драма.UA"

26.07.2013

Цей фестиваль кардинально відрізняється від попереднього. По-перше, основна програма цьогорічного фестивалю – вистави. До нас приїдуть театри європейського рівня. Ми очікуємо приїзд вистави відомого польського режисерсько-драматургічного тандему Моніки Стженпки і Павла Демірського. Це зірки сучасної польської сцени. Їх приїзд був би однією з найяскравіших подій театрального сезону в Україні. З Росії приїде Павел Руднєв, один з найвідоміших театральних критиків. Вистави, що будуть на фестивалі - це обов'язково унікальні проекти різних національних сцен.

У нас дуже велика освітня програма, на яку приїдуть дуже цікаві і дуже відомі театральні професіонали. Такого рівня гостей ми давно не бачили в Україні. Це харизматичні люди, з якими просто приємно перебувати в одному просторі. Вони відкриті і готові ділитися досвідом і знаннями. Зокрема приїде Уве Гьосель, директор Міжнародного форуму Берлінських театральних зустрічей - одного з найповажніших театральних фестивалів Європи.

Ми і далі уважно слідкуємо за сучасним театром Західної Європи, а тому очікуємо гостей з Великої Британії, Німеччини та Швейцарії. З іншого боку, нам дуже важливо розуміти театр-сусідів. Поруч з нами дві великі театральні країни - Польща і Росія. Тому вони теж будуть репрезентовані на фестивалі. Також ми очікуємо гостей з Чехії, Словаччини, Румунії, Угорщини, Балкан. Ми сподіваємось, що широка географія фестивалю дасть більше розуміння театральних систем у інших країнах, зробить українців                 більш мобільними і гнучкими до співпраці.


Ну, і надзвичайно важливо для нас відкривати український театр і людей для європейського театру.


Зазвичай вистави будуть на дуже різну тематику. Але всі вони дуже сучасні, вони звернені у теперішнє і майбутнє. Це їх об'єднує. Це театри, які дуже відповідають своїй епосі.

Оксана Дудко