Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Історії мирних: конфлікт усіх розігнав

20.11.2019

 

– Були чудові дитячий садочок і школа, де дружина працювала. У її клас снаряд влучив, – розповідає Федір Памбук про те, як змінилося життя в Гранітному з початком збройного конфлікту.

За словами чоловіка, раніше люди в селищі жили непогано, але потім усе змінилося.

«Народ працьовитий. Але всіх розігнав конфлікт, зруйнував сім’ї. Обстріли – це дуже страшно, словами не передати. Калюжі з водою, брудом, і в них падають люди, намагаються врятуватися. Вулицю розбомбили, потім будинки – і їх уже не можна відновити. У сусідський будинок снаряд влучив. А іншим разом інкубаторну станцію рознесло», – згадує Федір Памбук.

Він додає, що багатьом у Гранітному допоміг Рінат Ахметов.

«Щиро дякуємо. Тільки й чекали на його допомогу», – каже чоловік.

Історія Федора Памбука зафіксована та задокументована працівниками Фонду Ріната Ахметова в рамках проекту «Рінат Ахметов – Допоможемо. Історії мирних». Заходи, під час яких переселенці та жителі Донбасу зможуть розповісти свої історії, будуть організовуватися й надалі. Якщо Ви теж хочете розповісти, що Вам випало пережити, пишіть на електронну пошту Фонду Ріната Ахметова [email protected] з позначкою «Історії мирних». Розкажіть, як конфлікт на сході України розділив ваше життя на до та після. Вашу історію буде розказано всьому світу. Тому що в ній – історія всього Донбасу.