Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Хворих з відкритою формою туберкульозу будуть доставляти в лікарні в спеціальних автомобілях

19.03.2012

19 березня Благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» передав міським лікарням Донецька, Макіївки, Краматорська, Маріуполя, Шахтарська і Горлівки спеціально обладнані автомобілі для перевезення хворих з відкритою формою туберкульозу. Салони автомобілів розділені перегородками, щоб максимально скоротити кількість прямих контактів хворого з лікарями і водіями транспорту. Санітарний транспорт придбаний за рахунок коштів Фонду в рамках реалізації програми «Зупинимо туберкульоз в Донецькій області». Важливість ініціативи зазначив почесний гість - губернатор Андрій Шишацький.

 

 

«Фонд Ріната Ахметова є одним з основних наших партнерів в програмі розвитку охорони здоров'я в області, - заявив Андрій Володимирович. - Умови для лікування хворих на туберкульоз в області одні з найкращих у всій Україні. Завдяки цьому, за останні п'ять років рівень захворюваності на туберкульоз в області скоротився практично на 30%». 

Придбання спеціального санітарного транспорту - необхідний захід на сьогодні. Адже багато хворих з відкритою формою туберкульозу вільно користуються громадським транспортом, що збільшує ризик захворювання здорових людей. 

«Автомобілі будуть обслуговувати міста та райони області: виконувати доставку хворих від місця проживання до лікувального закладу, - розповідає директор Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолій Заболотний. - Також ми постаралися зробити максимально доступними діагностику і лікування цього захворювання. Зокрема, за рахунок коштів Фонду вдалося відремонтувати кілька відділень у міських лікарнях, оснастити лабораторії необхідною медичною технікою, а хворим, які проходять лікування амбулаторно, видаємо продуктові набори».

 

Свою роботу санітарний транспорт почав відразу по закінченню урочистої частини.

Довідка

Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» - неприбуткова організація, заснована 15 липня 2005 року.

Місія Фонду - працювати для людей, усуваючи причини актуальних суспільних проблем; впроваджуючи кращий досвід, накопичений в Україні та за кордоном, створюючи унікальні системні рішення; досягаючи максимального результату кожним своїм проектом і дією

Напрями діяльності: сучасна освіта і виховання, здоров'я нації, культурна спадщина, адресна допомога.

Засновник Фонду - Рінат Ахметов.

Додаткова інформація на сайті www.fdu.org.ua

 П'ятирічна регіональна програма «Подолання епідемії туберкульозу в Донецькій області на 2007-2011 рр..» стартувала 31 травня 2007 року. Ініціаторами програми стали Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України», Донецька обласна рада та Донецька обласна державна адміністрація.

Завдання Програми

• Створення системи управління, моніторингу та оцінки результатів виконання Програми.
• Підвищення якості (результативності) виявлення і профілактики розповсюдження туберкульозу.
• Підвищення якості (результативності) діагностики та лікування туберкульозу та підвищення рівня доступності такого лікування.
• Впровадження системи заходів щодо попередження розповсюдження, діагностики та лікування ВІЛ-асоційованого та хіміорезистентного туберкульозу;


Прес-служба
Фонду Ріната Ахметова
«Розвиток України»