Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Хворі на туберкульоз тепер знають все про свою недугу

21.03.2013

 

54 000 хворих на туберкульоз та їх родичів тепер зможуть дізнатись більше про цю недугу танайголовнішезнатимуть, як її перемогти.

В рамках Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» розробив та надрукував брошури для пацієнтів протитуберкульозних диспансерів «Що потрібно знати про туберкульоз», які містять найбільш повну інформацію про хворобу, а саме: інформацію про діагностику, форми та стадії туберкульозу, лікування, харчування, спосіб життя та важливі кроки після одужання. Основна мета брошури – допомогти пацієнтам дізнатись все про свою хворобу та усвідомити, що туберкульоз – виліковний, в разі дотримання рекомендацій лікарів та проходження повного курсу лікування. Тексти для брошури були написані доктором медичних наук, професором, завідувачем відділення Інституту фтизіатрії та пульмонології ім. Ф.Г. Яновського – Черенько Світланою Олександрівною.

З початку березня 2013 року психологи Товариства Червоного Хреста в Україні, окрім психологічного супроводу та підтримки, почали розповсюджувати ці брошури безпосередньо серед пацієнтів протитуберкульозних диспансерів у всіх областях України. Це новий напрямок співпраці між Фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» та Товариством Червоного Хреста України в рамках втілення Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні». До цього, протягом двох років, представники Червоного Хреста здійснювали супровід хворих з груп ризику, які мають схильністьдо переривання лікування, а також відповідали за передачу продуктових пайків пацієнтам, які лікуються амбулаторно. 

Товариство Червоного Хреста – це організація з найбільш розгалуженою структурою, яка має свої представництва у кожному регіоні України. Завдяки тому, що психологи контактують безпосередньо з хворими, Фонд має можливість передати брошури саме тим пацієнтам, для яких ця інформація актуальна вже сьогодні.