Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Художник Павло Ковач про перебування на резиденції Futura у Празі

22.07.2014

У Празі на резиденції Karlin Studio нас із художником Юрієм Білей тепло прийняла куратор Carolina Krzyszton. Вона надала ключі від великої майстерні та від помешкання, що знаходиться неподалік від центру Праги на вулиці Вітоні.

Ще на початку ми поставили перед собою конкретні завдання щодо реалізації проекту «Де моя галерея», і успішно їх реалізовували. Отримали багато позитивних відгуків від глядачів, кураторів та художників. Зокрема, про наш проект було опубліковано статтю журналіста Martina Fryča.

Протягом усього часу перебування в Празі ми відвідали велику кількість галерей і музеїв, серед яких: Національний музей, Національна галерея, Музей прикладного мистецтва, Музей Франца Кафки, Галерея Dox, Культурный центр Meet factory, Center for Contemporary Arts Prague. Також встигли поспілкуватися з великою кількістю цікавих людей, кураторів, художників, а саме: з Авдей Тер-Оганьян, Ondrej Stupal (директор Center for Contemporary Arts Prague), Jiri Kovanda, Alice Nikitina, Jiri Ptacek (куратор). Особливо я би виокремив творчість Jiri Kovanda, яка неабияк вплинула на переосмислення мною жанру перформансу, а точніше перформансу з мінімальним використанням жестів.

Що стосується подальших планів, то зараз в PinchukArtCentre у Відкритої групи триває виставка під назвою «Біографія». Заплановано реалізацію спільних проектів українських та чеських художників. Наразі ведуться переговори.

Звичайно, без підтримки Фонду я не мав би можливості потрапити на чудову резиденцію, втілити проект «Де моя галерея», познайомитися і надалі підтримувати контакти з чеськими художниками та кураторами. Дуже дякую за підтримку!