Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Хочу пожити у мирі: історія Валентини Мамедової з Новобахмутівки

06.03.2020

Фонд Ріната Ахметова продовжує цикл публікацій про долі мирних жителів Донбасу, які опинилися у страхітному коловороті збройного конфлікту. Ці історії зібрані в Документальний проєкт, а також стануть основою віртуального архіву – найбільшого в Україні на цю тему. Ознайомитися з ними можна буде за посиланням https://akhmetovfoundation.org/

Героїня наступної історії – Валентина Мамедова з Новобахмутівки Донецької області.

«Ніхто і не думав, що війна добереться до нас. Але в 2015-му це сталося. Обстріл сильний був. У такі моменти закриєш обличчя руками і думаєш тільки про одне: «Скоро це скінчиться чи ні?» Страшно, і здається, що земля перевертається. І в підвалі страшно. Думаєш, що зараз будинок обвалиться. Спати було неможливо», – розповідає літня жінка.

Втім, підвал недовго служив притулком. Під час чергового обстрілу Валентина Мамедова поспішала в укриття, та зачепилася і впала. Травма ноги змусила забути про спуски-підйоми сходами.

«Як люди виживають? Город багатьох годує та Рінат Ахметов допомагає. Людина з душею, розуміє. Дякую йому. Мені 79 років. Я хочу хоч трохи в мирі пожити, і щоб діти не боялися, не плакали», – ділиться мріями мешканка Новобахмутівки.

Поділіться своєю історією – розкажіть її по телефону 0 800 509 001 (дзвінки безоплатні) або опублікуйте у вигляді тексту чи відеоролика на особистій сторінці в Фейсбуку з хештегом:

         #ФондРинатаАхметова

         #ИсторииМирных

         #ФондРiнатаАхметова

         #IсторiїМирних

Також свою відеоісторію можна надіслати на Viber +380632354734 чи електронну пошту [email protected]

Фонд Ріната Ахметова збиратиме ці історії до 15 серпня. А у вересні розповість і покаже їх в Україні та за її межами.