Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Здорове серце»: як отримати допомогу?

22.11.2017

Захворювання серцево-судинної системи найчастіше стають причиною смерті в Україні. Дітей, у яких діагностують порок серця, може врятувати маленький імплант оклюдер, проте сума пристрою – сто тисяч гривень – для багатьох батьків непідйомна. Допомогу дітям, які страждають важкими серцевими захворюваннями та потребують проведення операції з використанням оклюдера, надає Гуманітарний штаб Ріната Ахметова.

Серед таких пацієнтів опинився чотирирічний Микита з Краматорська. Медики діагностували у хлопчика вроджену ваду серця. Коли йому виповнилося три роки, кардіологи повідомили про необхідність проведення дорогої операції. На прохання про допомогу відгукнувся Штаб Ріната Ахметова. Малюкові успішно встановили оклюдер, і зараз Микита, абсолютно здоровий, повернувся додому.

«Це друге життя! Величезне спасибі Рінату Ахметову за все. Ми б не змогли знайти такі гроші, а для малюка ця операція була вкрай необхідна», – дякує Максим Пахомов, хрещений батько Микити.

З 2017 року Штаб запустив проект «Здорове серце», мета якого – допомогти дітям вилікувати вроджені вади. Операції медики проводять ендоваскулярним методом. Завдяки цьому пацієнт може назавжди забути про свій діагноз і швидко відновитися. За час дії проекту прооперовано 27 дітей. Ще 3 дитини чекають своєї черги на операцію в листопаді.

Допомогу Штабу можуть отримати діти віком до 18 років, які проживають в Донецькій, Луганській, Харківській і Запорізькій областях, а також на тимчасово непідконтрольній Україні території Донбасу.

Проект передбачає забезпечення проведення операцій на серці хлопчикам і дівчаткам з діагнозами: відкрита артеріальна протока, дефект міжпередсердної та міжшлуночкової перегородки.

Щоб залишити заявку для отримання допомоги, необхідно зателефонувати на гарячу лінію 0-800-509-001.