Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Харківська область отримала протитуберкульозні лікарські препарати ІІ ряду

19.10.2012

В рамках реалізації 9 раунду Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією до Харківської області надійшла гуманітарна допомога від Державного закладу «Всеукраїнський центр контролю за туберкульозом МОЗ України» у вигляді протитуберкульозних лікарських препаратів ІІ ряду, закуплених за кошти Глобального Фонду.
 
Препарати ІІ ряду призначаються тільки за рішенням централізованої лікарсько-консультативної комісії (ЦЛКК) у відповідності до наказів МОЗ України від 22.10.2008 року №600 «Про затвердження стандарту надання медичної допомоги хворим на хіміорезистентний туберкульоз» та від 14.02.2012 №108 «Про затвердження Змін до Стандарту  надання медичної допомоги хворим на хіміорезистентний туберкульоз».
 
Склад зазначеної комісії та графіки її роботи визначено наказом Головного управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації від 12.01.2011 №17 «Про організацію роботи централізованої лікарсько-консультативної комісії (ЦЛКК) щодо затвердження діагнозу туберкульозу, ведення випадків захворювання, призначення препаратів ІІ ряду». Голова комісії – Головний позаштатний спеціаліст Головного управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації з фтизіатрії Т.В. Сенчева.
 
18жовтня було проведено чергове засідання, на якому були відібрані хворі для лікування у рамках програми «Зупинимо туберкульоз в Україні».