Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гумштаб Ахметова доставив 19 тисяч продуктових наборів жителем віддалених сіл Донецької області

22.07.2015

За 2 місяці роботи бригади мобільних волонтерів Гуманітарного штабу Ріната Ахметова доставили й видали 19,206 наборів виживання жителям віддалених населених пунктів Донецької області. Мобільне видавання гуманітарної допомоги здійснюється в тих містах і селах, де немає можливості відкрити стаціонарні пункти видавання — як у зоні АТО, так і на підконтрольній Україні території області та на лінії зіткнення.

Проект мобільного видавання допомоги було запущено Штабом Ахметова 22 травня. Відтоді практично щодня волонтери виїжджають у віддалені села та маленькі міста для того, щоб доставити набори виживання найбільш соціально незахищеним мирним жителям — старим, інвалідам, багатодітним сім’ям, дітям до 2 років.

На непідконтрольній Україні території Донецької області «мобільну» допомогу отримали жителі 82 сіл і селищ Амвросіївського району. Всього було видано 9,4 тисячі наборів виживання. Ще 9,8 тисяч наборів було видано на підконтрольній території й на лінії зіткнення. Волонтери доставили допомогу у 25 населених пунктів. Останній виїзд було здійснено в селища Курдюмівка, Артемове й Ленінське, розташовані поблизу Дзержинська. Тут за один день було видано 750 наборів виживання.

«Гуманітарний штаб Ріната Ахметова постійно працює над підвищенням своєї ефективності. Ми намагаємося допомогти максимальній кількості людей. Саме тому 2 місяці тому було запущено мобільні бригади. Наша мета — доставити гуманітарну допомогу в найвіддаленіші й важкодоступні населені пункти. Туди, де, на жаль, неможливо організувати роботу постійних пунктів видавання, — розповідає Євгенія Рзаєва, керівник відділу дистрибуції Гуманітарного штабу. — Робота мобільних волонтерів дуже складна. Їм доводиться проходити довгі перевірки на блокпостах і під час поїздок вони неодноразово перебували там, де відбувалися обстріли. Втім, і волонтери, і співробітники Штабу Ріната Ахметова розуміють важливість такої допомоги і продовжують свою роботу».