Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб врятував життя 12-річної Анжеліки

02.08.2017

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова в межах проекту «Ліки дітям» надає підтримку медикаментами важкохворим дітям, які проживають на не підконтрольній Україні території Донбасу, а також дітям сімей-переселенців, які виїхали на мирні території Донецької та Луганської областей.

12-річна Анжеліка, переселенка з Донецька, упродовж багатьох років страждала від нападів астми, але медичні препарати за державною програмою не отримувала. Родичі дівчинки, дізнавшись про існування проекту «Ліки дітям», звернулися з проханням про допомогу до Гуманітарного штабу й отримали необхідні медикаменти для підтримки нормальної життєдіяльності дитини.

«За допомогою ліків, які нам виділяє Штаб Ріната Леонідовича, вдалося врятувати життя внучки. Ми дуже вдячні, це велике щастя для нас!» – розповідає Ніна Глобіна, бабуся Анжеліки.

З липня цього року на отримання допомоги можуть розраховувати всі важкохворі діти віком до 16 років. Підтримка гадається такими напрямами: тест-смужки для визначення рівня цукру в крові, протиастматичні препарати, протисудомні препарати.

«Головним завданням проекту «Ліки дітям» є медикаментозна підтримка хворих дітей у період найважливішої фази зростання й розвитку, коли брак препаратів може негативно позначитися на стані дитини. Всього за час роботи було видано приблизно 3000 наборів медикаментів», – повідомив Ігор Хаджинов, керівник програми «Адресна допомога» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Для того, щоб Ваша дитина отримала потрібні ліки, необхідно:

  • зателефонувати на гарячу лінію Гуманітарного штабу 0–800–509–001 та залишити заявку;
  • відповісти на дзвінок працівника Штабу, уточнити, які документи необхідно надати і в якій аптеці можна отримати ліки;
  • отримати ліки, пред’явивши необхідний пакет документів.

Ліки видаються в аптеках Краматорська, Маріуполя й Бахмута. За дорученням отримати медпрепарати можуть також родичі або знайомі сімей із дітьми, які проживають на не підконтрольній Україні території.