Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб відвідав дитячий табір у Святогірську

12.08.2016

У середу, 10 серпня, команда Гуманітарного штабу Ріната Ахметова провела один день разом із дітьми у святогірському таборі «Сонячний». Другий рік поспіль діти із «сірої зони» і з непідконтрольних територій мають можливість відпочити та оздоровитися в межах програми Штабу «Мирне літо – дітям Донбасу».

«Ми приїхали до Святогірська, щоб поспілкуватися з дітьми, які відпочивають у таборі «Сонячний», дізнатися, як вони живуть. Тут зараз 184 дитини з Донбасу. Гірко усвідомлювати, що ці діти вже знають, що таке війна. Ми хочемо, щоб вони хоч ненадовго абстрагувалися від важких буднів і добре провели час. Всього цьогоріч у межах проекту «Мирне літо – дітям Донбасу» за дві зміни у Святогірську й на Азовському морі відпочинуть 500 дітей», – розповів Олександр Вишняков, директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Кожен день у таборі чітко спланований і насичений цікавою програмою. Зарядка, всілякі розваги та ігри, спортивні змагання. Графік заходів побудований так, щоб діти змогли відпочити й оздоровитися за зміну.

У день приїзду команди Гуманітарного штабу діти проходили квест «Стиль руху». Після виконання завдань усі учасники отримали пам’ятні подарунки від Штабу. Під час спілкування з представниками Гуманітарного штабу діти навперебій розповідали, як вони живуть на Донбасі, які їхні проблеми й потреби. Ділилися враженнями про літній відпочинок у таборі.

«Допомога дітям завжди була в центрі уваги Ріната Ахметова. Сьогодні ми побачили, що в таборі цікава розважальна програма, яка дозволить дітям повноцінно відпочити й хоча б на деякий час забути про страхи війни. У цьому їм також допоможуть заняття та консультації з психологами, які пройшли навчання в Штабі Ахметова», – підкреслила Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу.

Штаб Ріната Ахметова і далі приймає заявки на безплатний літній відпочинок для дітей із Донецької області. Друга зміна в табір «Альбатрос» (сел. Стрілкове, Херсонська область) запланована з 15 до 28 серпня. У програмі можуть взяти участь діти віком 8–14 років, які проживають на непідконтрольній території і в «сірій зоні» Донецької області, а також діти-переселенці. Проїзд до місць відпочинку батьки оплачують самостійно.

Подати заявку на участь дитини можна до 14 серпня, до 18:00, на гарячу лінію штабу Ріната Ахметова 0800 509 001 або електронною поштою [email protected] (обов’язково вказавши тему листа).