Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб спростовує недостовірну інформацію

11.04.2016

Одне з українських видань поширює інформацію про те, що Гуманітарний штаб видає продуктові набори «терористам ДНР».

Офіційно заявляємо – ця інформація не відповідає дійсності.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова надає допомогу жителям Донбасу із серпня 2014 року. Набори виживання видають тільки мирним жителям найбільш соціально незахищених категорій – людям похилого віку, інвалідам, багатодітним і прийомним сім’ям, сиротам, батькам-одинакам. У своїй діяльності Гуманітарний штаб керується принципами прозорості та нейтральності, а також нормами законодавства України.

«Ми вже почали розслідування, щоб зрозуміти, як гуманітарна допомога потрапила до комбатанта. Він точно отримав її не від нас. Поки прогноз такий, що хтось із наших одержувачів сам віддав йому продукти або він їх відібрав, – коментує координатор Гумштабу Римма Філь. – «Інформаційне опір» вкотре шукає сенсацію там, де її немає. Можливо, журналістам варто поспілкуватися з жителями Донбасу й дізнатися з перших вуст, хто і яку допомогу отримує від Штабу Ахметова».

З переліком пільгових категорій населення, які отримують допомогу від Штабу Ахметова, а також іншими правилами отримання гуманітарної допомоги можна ознайомитися за посиланням.