Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова збільшує обсяги допомоги Донбасу й розширює географію

10.11.2014

За рішенням Ріната Ахметова, Гуманітарний штаб доставить у листопаді на Донбас 500 тисяч продуктових і 40 тисяч дитячих наборів. 320 тисяч продуктових наборів відправлять безпосередньо до Донецька, що пов’язано зі збільшенням обсягів і географії розповсюдження допомоги. За шість днів, починаючи з 8 листопада, з Дніпропетровська до Донецька буде доставлено 150 тисяч продуктових і 20 тисяч дитячих наборів. Гуманітарна допомога з цього рейсу призначена для донеччан і жителів інших міст зі складною гуманітарною ситуацією. Із Донецька частину наборів із продуктами та дитячим харчуванням волонтери доставлять до Єнакієвого, Ясинуватої, Харцизька, Іловайська й Шахтарська. Крім того, допомогу отримають жителі Авдіївки, Моспиного, Макіївки, Докучаєвська, Комсомольського, Зугреса, Старобешевого, Сніжного, Ровеньків, Свердловська, Стаханова, Старобільська, Кремінної, а також зареєстровані переселенці в Маріуполі, Кураховому, Святогірську.

«Це найбільше місячне постачання допомоги за весь час із моменту створення Штабу, — коментує Денис Денисенко, керівник напряму «Гуманітарна допомога» у Штабі Ріната Ахметова. — Рішення щодо відкриття додаткового напряму пов’язане з тим, що розподільча база в Маріуполі вже не може впоратися з отримуваним обсягом гуманітарної допомоги. Крім того, Гуманітарний штаб планує в листопаді розширити географію допомоги, насамперед, — у зоні бойових дій. Також збільшується допомога й безпосередньо Донецьку. Тут, на стадіоні «Донбас Арена», видають допомогу сім’ям із дітьми до двох років у межах проекту «Допоможемо дітям», ініційованого Рінатом Ахметовим. У цьому нам допомагають волонтери ФК «Шахтар».

Нагадуємо, що Гуманітарний штаб Ріната Ахметова вже доставив до регіону 850 тис. продуктових, 30 тисяч дитячих і 30 тисяч гігієнічних наборів, що забезпечує потреби понад мільйона осіб. Допомога призначена для найбільш незахищених категорій населення в зоні бойових дій і для вимушених переселенців у місцях компактного розміщення на Донбасі. Всього ж до кінця року, згідно із завданням, поставленим Рінатом Ахметовим, Гуманітарний рейс доставить людям не менше 1 мільйона наборів із допомогою.