Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова: за три дні мирним жителям доставлено не менш ніж 540 тонн гуманітарного вантажу

02.02.2017

За дорученням Ріната Ахметова, Гуманітарний штаб, ДТЕК і Метінвест об’єднали свої ресурси для порятунку мирних жителів у зоні бойових дій. Гумштаб і активи Групи СКМ спільно відстежують гуманітарну ситуацію і продовжують надавати оперативну допомогу. На сьогодні доставлено не менш ніж 540 тонн гуманітарних вантажів.

Штаб Ріната Ахметова продовжує доставляти гуманітарну допомогу мирним жителям Донбасу з обох боків від лінії зіткнення. Були відправлені дві колони з гуманітарною допомогою – 320 тонн у Донецьк для жителів непідконтрольної території і 160 тонн до Маріуполя для жителів сірої зони. Для жителів Авдіївки Штабом доставлено 10 тонн продуктів, з яких готуються гарячі обіди для всіх нужденних. Для тих авдіївців, які були евакуйовані до Святогірська, Гуманітарний штаб також доставив продуктові набори.

У режимі надзвичайної ситуації продовжують працювати пункти видавання Штабу Ріната Ахметова на непідконтрольній території. Станом на 2 лютого, пункти видавання закриті тільки в трьох найбільш обстрілюваних районах. Але для жителів цих районів Гуманітарний штаб передбачив можливість отримання допомоги в будь-якому іншому відкритому пункті видавання. Для того щоб отримати свій продуктовий набір, необхідно зателефонувати на гарячу лінію Гуманітарного штабу 0800 509 001, уточнити перелік відкритих пунктів і вибрати найбільш зручний.

До допомоги Авдіївці включилися всі підприємства Групи Метінвест. Азовсталь передала АКХЗ два дизельні генератори. Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча доставив 24 тонни продуктів, 20 тонн дизельного і твердого палива, 12 печей, 100 вогнегасників, 4 намети, а також розкладачки й теплі речі. Компанія «Промсервіс» Групи Метінвест також передала 2 дизельні генератори та витратні матеріали до нього, а також 900 літрів води, продукти і свічки. Північний гірничо-збагачувальний комбінат доставив 2500 кв. м покрівельних матеріалів (плівка й руберойд) і 5000 літрів води.

Крім надання гуманітарної допомоги, не припиняються спроби відновити подавання води й електроенергії постраждалим від бойових дій населеним пунктам. За минулу добу енергетикам ДТЕК вдалося відновити електропостачання Верхньокальміуської фільтрувальної станції, яка забезпечує водою Донецьк та Макіївку. Під час нетривалого режиму тиші оперативно-відновлювальна бригада змогла швидко знайти і відремонтувати пошкодження на двох високовольтних лініях – Рутченківської і Ясинуватської.

Як і раніше немає можливості відновити лінію електропередач, яка забезпечує електроенергією Авдіївку. Бригаду енергетиків ДТЕК, яка виїхала сьогодні вранці на ремонт, знову обстріляли, незважаючи на обіцяний режим тиші й супровід патруля ОБСЄ. Енергетики ДТЕК будуть продовжувати спроби повернути Авдіївці світло.

Штаб Ріната Ахметова продовжить відслідковувати інформацію про поранених мирних жителів. За останніми даними, з 29 січня до 2 лютого було поранено щонайменше 20 осіб. Гуманітарний штаб готовий допомогти всім постраждалим і пораненим під час обстрілів. Якщо вам відомі факти поранення мирних жителів, просимо звернутися на гарячу лінію Гуманітарного штабу.

Дізнатися найактуальнішу інформацію про гуманітарну ситуацію в зоні бойових дій можна на сайті Фонду Ріната Ахметова.