Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова видав 62 тисячі продуктових наборів мирним жителям Станично-Луганського району

30.11.2017

В Станиці працює найбільший стаціонарний пункт видавання гуманітарної допомоги в Луганській області. З 2014 року тут було видано 62 тисячі продуктових наборів. Допомогу отримують не тільки жителі селища, а й усього району.

Сьогодні гуманітарна ситуація в Станично-Луганському районі викликає особливе занепокоєння спостерігачів ОБСЄ. Тут залишається велика кількість мирних жителів. Багато будинків зруйновано, люди залишилися без засобів для існування і змушені буквально виживати.

За словами директора Гуманітарного штабу Ріната Ахметова Олександра Вишнякова, регулярна допомога населенню в Станично-Луганському районі становить понад чотири тисячі дорослих і дитячих продуктових наборів. Причому останнім часом кількість дорослих наборів збільшується, оскільки Станиця є сполучною ланкою, де є пішохідний перехід на непідконтрольні території. Звідти приходять люди похилого віку та потребують допомоги Штабу.

Інтервал видавання допомоги становить 60 днів.

Як зазначив Олександр Вишняков, «За три роки роботи Штаб Ріната Ахметова охопив гуманітарною допомогою понад 750 населених пунктів з обох боків лінії зіткнення, і за цей час видано майже 12 мільйонів дорослих і дитячих продуктових наборів».

Нагадаємо, що Гуманітарний штаб був створений 6 серпня 2014 року для запобігання гуманітарній катастрофі та надання максимальної допомоги мирним жителям Донецької та Луганської областей.