Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжив приймати заявок на реабілітацію поранених дітей

01.06.2016

Сьогодні, 1 червня, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова прийняв рішення продовжити приймати заявки на реабілітацію поранених дітей із Донбасу до 1 липня 2016 року.

«Ми оцінили потребу і прийняли рішення продовжити приймати заявки за програмою «Реабілітація поранених дітей». Програма розрахована на весь рік і графік вибудувана таким чином, щоб оздоровити дітей під час літніх канікул і осені. Але якщо в нас будуть екстрені випадки, і діти потребуватимуть допомоги, Штаб готовий розглянути можливість участі у програмі за індивідуальним графіком. Всього в базі 163 поранені дитини, частина з них потребує термінової реабілітації», – заявила Ірина Темерко, керівник напряму «Адресна допомога» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Програма реабілітації стартувала 10 березня 2016 року. На сьогодні курс оздоровлення вже пройшли діти з 14 сімей. На початку червня ще 11 сімей почнуть курс лікування у спеціалізованих санаторіях Слов’янська й Запоріжжя.

Штаб Ріната Ахметова надає допомогу в реабілітації поранених дітей за такими напрямами:

  • лікування неврологічних захворювань;
  • відновлення опорно-рухового апарату;
  • відновне лікування внутрішніх органів;
  • корекція стану після оперативного тривалого лікування;
  • ендопротезування;
  • протезування кінцівок і очей;
  • адаптаційна реабілітація.

Курс реабілітації дитини становить 21 день і проходить в одному з реабілітаційних центрів Запоріжжя, Бердянська, Слов’янська або Одеси. Для того, щоб залишити заявку на проходження курсу за програмою «Реабілітація поранених дітей» необхідно до 1 липня 2016 року зателефонувати на гарячу лінію Гуманітарного штабу на лінію допомоги 0800 509 001.