Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова: 237 автоколон за 2 роки

16.08.2016

Через два роки, Штаб Ахметова продовжує надавати гуманітарну допомогу жителям Донбасу. Першу автоколону з продуктами харчування за рішенням Ріната Ахметова було відправлено ще 22 серпня 2014 року. А сьогодні, 16 серпня 2016 року, до Донецька їде 237-а за рахунком колона. Вона складається з 42 машин і везе продукти для формування 100 тисяч наборів виживання.

«Ми працюємо вже два роки. За цей час ми пережили багато складних ситуацій і навчилися їх долати. Нас намагалися не пропускати через лінію дотику, намагалися втягнути в політику. Все це ми подолали й не зупиняємося, продовжуємо допомагати. Тому що знаємо – допомога потрібна й люди її чекають», – розповідає Олександр Вишняков, директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Штабу вдалося вибудувати злагоджену й ефективну систему довозу й видавання гуманітарної допомоги. Автоколони вирушають на Донбас 2–4 рази на тиждень. У Маріуполі та Донецьку, на стадіоні «Донбас Арена», функціонують два логістичні центри. Тут волонтери формують із доставлених продуктів набори виживання, які потім розвозять у 38 стаціонарних пунктів видавання. У віддалені населені пункти допомогу доставляють мобільні бригади. Вони працюють як на непідконтрольній території, так і в «сірій зоні», і на мирній території.

«Ми допомагали, допомагаємо й будемо допомагати… Так одного разу сказав Рінат Ахметов, і відтоді ці слова стали девізом Гуманітарного штабу. Поки не закінчиться війна, поки на Донбасі є люди, які потребують допомоги – ми будемо допомагати. Будемо відправляти колони з гуманітарною допомогою, будемо надавати допомогу в лікуванні та реабілітації, будемо допомагати людям похилого віку, інвалідам, дітям – усім, кому ми потрібні», – підкреслює Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу.

Довідка. Гуманітарний штаб Рінату Ахметова було створено 6 серпня 2014 року для надання максимальної допомоги мирним жителям Донецької й Луганської областей. Штаб об’єднав ресурси й можливості Фонду Ріната Ахметова, бізнесів Групи СКМ і ФК «Шахтар».

Першу автоколону з гуманітарною допомогою в складі 60 машин було відправлено на Донбас 22 серпня 2014 року. Перша партія гуманітарної допомоги складалася з 200 тисяч продуктових наборів. Відповідно до принципів Штабу були визначені категорії одержувачів допомоги – це пенсіонери віком понад 65 років, інваліди, багатодітні та прийомні сім’ї, діти-сироти, матері-одиначки, вагітні.

Станом на 16 серпня 2016 року, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова відправив на Донбас 5 424 машин, які доставили 108 520 тонн продуктів. Штаб видав 9 266 455 продуктових наборів, з яких 8 599 144 – дорослі набори і 667 311 – дитячі набори.