Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб поставив на ноги 5-річну дитину. Як отримати допомогу?

15.08.2017

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова вже 4-й рік допомагає дорослим і дітям, які опинилися у важкій життєвій ситуації й потребують підтримки. У межах програми «Адресна допомога» Штаб надає допомогу медикаментами, проводить невідкладне лікування та операції, організовує реабілітацію поранених дітей у найкращих санаторіях України.

Одним із прикладів допомоги можна назвати історію сім’ї Примак зі Свердловська Луганської області. Сім’я дістала поранення від вибуху снаряда. Найбільше постраждав 5-річний Кирило. Хлопчик переніс кілька важких операцій із пересаджування шкіри. Для повноцінного відновлення дитині необхідно було пройти курс реабілітації, і Гуманітарний штаб Ріната Ахметова прийшов Кирилу на допомогу.

«Нога Кірюші гоїлася, сильно гноїлася, – згадує Людмила Примак, мама Кирила. – Ми зайшли на сайт Фонду Ріната Ахметова, написали лист із проханням про реабілітацію дитини, і вже за тиждень нам допомогли – надали путівку до санаторію».

Зараз 5-річний хлопчик швидко йде на поправку, самостійно ходить і намагається якомога швидше забути пережитий жах. У цьому йому допомагають рідні та друзі.

«За час бойових дій на Донбасі Гуманітарний штаб надав підтримку 76 пораненим дітям. З них 68 пройшли курс лікування в реабілітаційних центрах України, 7 – отримали технічні засоби реабілітації та медикаменти. Допомога хворим і пораненим дітям, кількість яких, на жаль, зростає, як і раніше залишається одним із наших пріоритетів», – підкреслив Ігор Хаджинов, керівник напряму «Адресна допомога» Гуманітарного штабу.

Заявку на адресну медичну допомогу можна залишити на гарячій лінії Гуманітарного штабу, тел. 0800 509 001 або надіслати на електронну адресу [email protected].