Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб поселив 127 членів сімей працівників АКХЗ у Харківській області

21.10.2014

19 жовтня Гуманітарний штаб поселив 127 членів сімей працівників Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ), а також пенсіонерів і ветеранів виробництва, до опалювального санаторію-профілакторію «Ялинка» в Харківській області. Зокрема, з Авдіївки евакуювали 29 дітей віком від 0 до 5 років, 64 дитини віком від 6 до 18 років, 5 пенсіонерів віком понад 65 років.

Тетяна, співробітник АКХЗ, яка перебуває в декретній відпустці з догляду за дитиною, приїхала до санаторію із донькою й сином: «Не описати словами той жах, що ми пережили в останні дні, коли вибухи гриміли, здавалося, над головою. Коли я своїй трирічній дочці сказала, що ми їдемо в безпечне місце, вона запитала: «У підвал, мамо?» Тут у «Ялинці» ми немов до раю потрапили: тиша, турботливий персонал, школа поруч працює, дитячий садок. Діти вперше за кілька тижнів почали посміхатися».

Нагадаємо, що 7 жовтня Гуманітарний штаб поселив у «Ялинці» 122 членів сімей працівників АКХЗ і пенсіонерів підприємства. На сьогодні в цьому санаторії-профілакторії проживають 255 вимушених переселенців із зони проведення АТО (переважно з Авдіївки), якими опікується Штаб «Допоможемо».