Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб оплатив лікування дитини з Донецька з діагнозом ДЦП у Львові

20.10.2014

Через військові дії в Донецьку Вікторія із сином не встигла пройти обстеження — родині терміново довелося виїхати з міста. Після звернення до Гуманітарного штабу при Фонді Ріната Ахметова син Вікторії почав курс лікування ДЦП у Львові.

Навесні 2013 року в родині Вікторії народилася двійня — Філіп і Данило. Пологам передував місяць, проведений у лікарні на збереженні. Діти народилися завчасно, на 8-му місяці вагітності, і довгий час перебували на апараті штучної вентиляції легенів.

Із діагнозом «затримка фізико-моторного розвитку» малюки перебували в лікарні на медикаментозному лікуванні навіть після того, як легені достатньо розвинулися, і хлопчики почали самостійно дихати. Коли двійнятам було ще 9 місяців, Вікторія почала помічати, що Данилу дуже складно встати на ноги, м’язи ніг постійно були напружені, через що хлопчик навіть не міг сидіти. Але пройти обстеження із сином жінка не встигла — у Донецьку почалися бойові дії.

«Страшно стало за дітей, і я вирішили відвезти їх до бабусі в місто Кременець Тернопільської області, — розповіла Вікторія. — Але тоді ми думали, що їдемо на час, перечекаємо місяць-другий і повернемося. Навіть речі теплі не брали. Хто знав, що ситуація в Донецьку щодня буде тільки гіршати».

Приїхавши до Кременця, Вікторія звернулася за консультацією до лікарів, і в Тернопільській обласній комунальній дитячій клінічній лікарні Данилу було встановлено діагноз — дитячий церебральний параліч (ДЦП).

«На щастя, у нас не найважчий випадок, — каже жінка. — Однак він вимагає дуже тривалої реабілітації: масажі, мануальна терапія, лікувальна й ритмічна гімнастика, рефлексотерапія. Я почала шукати, де дитині найкраще зможуть надати допомогу, так дізналася про методику Козявкіна».

Методика Козявкіна — високоефективна технологія лікування пацієнтів, хворих на дитячий церебральний параліч, остеохондроз, а також із наслідками травм, органічного ураження нервової системи. Найближчий центр реабілітації розташований у Львові, всього за декілька годин їзди від Тернополя. Але вартість курсу лікування для переселенців, глава сім’ї, якій втратив роботу, а мама не отримувала 2 місяці допомоги на дітей, була занадто високою.

Вікторія почала спілкуватися на форумах з іншими мамами хворих на ДЦП дітей, і їй підказали звернутися до благодійного фонду по допомогу. Жінка зателефонувала на «гарячу лінію» Гуманітарного штабу «Допоможемо» при фонді Ріната Ахметова з проханням допомогти вилікувати дитину. Уже сьогодні Вікторія з Данилом приїхали до Львова і пройшли перші процедури в центрі реабілітації.

«Я дуже вдячна Штабу й Рінату Леонідовичу за оплату лікування, — додає Вікторія. — Для будь-якої мами найголовніше, щоб діти були здорові, а у сформованих обставинах, ще й щоб був мир. Так хочеться повернутися додому».