Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб допомагає постраждалим від вибуху дітям з Красногорівки

19.02.2018

Лікування в найкращих санаторіях України за програмою «Реабілітація поранених дітей» пройдуть діти, які постраждали від вибуху в Красногорівці Донецької області. Допомогу надасть Гуманітарний штаб Ріната Ахметова. Він уже забезпечував поранених дітей медикаментами відразу після нещасного випадку.

Інцидент трапився на початку лютого. Четверо дітлахів вирішили розібрати вдома незнайомий предмет, знайдений на вулиці. Знахідка виявилася детонатором вибухового пристрою. У руках 9-річного Сашка детонатор вибухнув.

Зараз хлопчик перебуває в лікарні Лиману. За словами лікарів, почувається добре, вже встає з ліжка. Медики працюють над тим, щоб загоїти рани на постраждалій руці, на що може піти тривалий час. Після чого Саші поставлять протез. На лікування йде багато ліків, адже навіть перев'язку хлопчикові роблять під наркозом.

«Для лікування Саші Гуманітарний штаб доставив всі потрібні медикаменти в лікарню Лиману, – заявила Ірина Темерко, керівник програми «Адресна допомога». – Ще одна постраждала – трирічна Софія – зараз у лікарні Дніпра. Її вже перевели з реанімації в звичайну палату. Вже незабаром малятку зроблять ще одну операцію з пластики. Ми продовжуємо стежити за станом постраждалих дітей і сприяти їхній реабілітації».

Під час вибуху в кімнаті також були дві старші дівчинки – лікарі видалили зі спини сестри Олександра Ірини кілька осколків, а у Карини діагностували контузію.

В межах проекту «Реабілітація поранених дітей» 71 дитина пройшла курс реабілітаційного лікування в санаторіях України. 9 дітям були видані технічні засоби реабілітації та медикаменти.