Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарні набори від Фонду Ріната Ахметова допомагають переселенцям із Маріуполя повернутися до звичного життя

14.10.2022

Для багатьох переселенців після переїзду на нове місце гуманітарна допомога залишається одним із основних джерел існування. Вікторія — переселенка з Маріуполя, яка нині проживає в Києві. Наприкінці березня їй разом із родиною дивом вдалося вибратися із палаючого міста. Нещодавно вона дізналася про роботу центру підтримки переселенців «Я — Маріуполь», де отримала гуманітарний набір від Фонду Ріната Ахметова.

Жінка зізнається, що війна забрала в сім’ї буквально все, тому ця підтримка для них як ніколи стала в нагоді.

«Для нас ця допомога дійсно дуже важлива сьогодні. У мене двоє маленьких дітей — 1,5 та 4,5 роки, і ми ніколи не думали, що можемо залишитися без нічого. Велике людське спасибі Фонду Ріната Ахметова за таку підтримку», — подякувала переселенка.

Вікторія з невимовним болем ділиться пережитим, згадуючи тижні проведені під обстрілами в тамбурі, дитячі сльози, побачені людські жертви, руйнування й переживання за рідних, які на той момент перебували в іншому районі Маріуполя.

Вирватися із міста родині допомогло власне авто, що дивом уціліло від ворожих снарядів, які щоденно розривалися поряд із машиною. Попри все пережите, Вікторія вірить у світле майбутнє, а отримана допомога від Фонду ще на крок приблизить її сім’ю до цього.

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

З 2014 року допомога від Фонду Ріната Ахметова, бізнесів SCM та футбольного клубу «Шахтар» охопила понад 18 млн людей. Детальніше — за посиланням akhmetovfoundation.org/s/7aa3b2