Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарні набори в межах проекту Ріната Ахметова «Допоможемо дітям» продовжать видавати в середу

21.10.2014

У понеділок волонтери ФК «Шахтар» і «Донбас Арени» почали видавати на стадіоні гуманітарну допомогу в межах проекту Ріната Ахметова «Допоможемо дітям», який спрямовано на підтримку дітей віком до двох років із зони АТО. До вибуху в Донецьку, внаслідок якого пошкоджено західний вхід на стадіон, де якраз роздавали допомогу, дитячі набори встигли отримати 82 мами. Роздача гуманітарної допомоги продовжиться в середу в іншому місці, про яке Гуманітарний штаб Ріната Ахметова повідомить додатково.

За підрахунками Штабу, у зоні АТО перебувають приблизно 40 тисяч дітей віком до двох років. У всіх цих дітей є специфічні потреби, які батьки закривали в мирний час, але не можуть забезпечити зараз через заморожені соцвиплати, дефіцит товарів, відсутність постачання медикаментів. Насамперед, це дитяче харчування, підгузки, спеціальні медикаменти для дітей. За рішенням Ріната Ахметова, допомогу отримають усі родини, де є діти зазначеного віку.

Гуманітарний штаб вже доставив на Донбас десять тисяч наборів для дітей. У жовтні та листопаді в межах Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова буде доставлено ще по 20 тисяч наборів, що забезпечить найнеобхіднішим усіх дітей із зони АТО віком до двох років.

 

Довідка:

Гуманітарний штаб «Допоможемо» при Фонді Ріната Ахметова працює за чотирма напрямами: евакуація людей із зони військових дій; розміщення переселенців; надання гуманітарної, зокрема, медичної, допомоги; надання адресної допомоги.

У Гуманітарному штабі працює єдиний багатоканальний телефон 0 800 50 9001 та адреса електронної пошти [email protected]. Дзвінки на гарячу лінію безкоштовні.