Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарна допомога для жителів «гарячих точок»: волонтери знову побували в Пісках

21.06.2016

Мобільна бригада волонтерів Штабу Ріната Ахметова 20 червня утретє доставила гуманітарну допомогу мирним жителям, що залишилися в Пісках. Всього там зараз проживають 14 осіб. У цьому населеному пункті на самій лінії зіткнення тривають обстріли, немає води й елементарних благ цивілізації.

«Ми побували в Пісках втретє за останні півроку. Під час нашого видавання було тихо, але, за словами жителів, три ночі тривають сильні обстріли. Сильна спека, води немає, електрики теж. Люди виснажені, втомлені. Дуже радіють, коли ми до них приїжджаємо. На запитання, як виживають, відповідають, що важко триматися, щоб не падати духом. Кажуть, добре, що тепло зараз і у зруйнованих будинках можна жити, поки дощу немає. За наш третій приїзд нічого не змінилося, ті ж історії виживання й очі, які ще сподіваються побачити близьких і мир», – розповіла Юлія Малахова, координатор мобільної бригади Гуманітарного штабу.

Після Пісок за один робочий день волонтери Штабу Ріната Ахметова встигли відвідати ще 5 населених пунктів: Нетайлове, Невельське, Водяне, Опитне, Північне. Продуктові набори там отримали 564 мирні жителі найбільш соціально незахищених категорій.

Проект мобільних бригад Гуманітарного штабу було запущено у травні 2015 року. Мобільне доставляння продуктів дозволяє надати допомогу людям у «сірій зоні», а також у віддалених селах на непідконтрольній території, де немає можливості відкрити стаціонарний пункт видавання.

За весь час роботи мобільні бригади Штабу видали 157 тисяч продуктових наборів. Станом на 21 червня 2016 року Штаб Ріната Ахметова видав понад 8 млн 490 тис. дорослих і дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.