Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Григорій Колдунов: «Ми чекаємо на сьогоднішнє рішення Генштабу ЗСУ про допуск гуманітарних вантажів»

16.06.2015

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова готовий відправити автоколону з продуктами для мирних жителів Донбасу на непідконтрольних Україні територіях вже 17 червня, і чекає відповідні дозволи на проходження колони через пункти пропуску в секторах «Б» і «С».

«Штаб Ріната Ахметова чекає на рішення від Генштабу ЗС України про допуск українських та міжнародних гуманітарних вантажів за лінію дотику. Від нього безпосередньо залежить можливість відправлення до Донецька автоколони з продуктами від Штабу Ріната Ахметова з Курахового 17 червня. Ми сподіваємося, що ситуація з перетином лінії зіткнення розв’яжеться найближчим часом, і буде вироблено чіткі правила й механізми доставляння гуманітарної допомоги. А мирні жителі, які залишилися на непідконтрольних українській владі територіях Донбасу, зможуть своєчасно й без перебоїв отримувати таку потрібну їм їжу», — прокоментував Григорій Колдунов, директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Як відомо, вже 14 днів, через закриття блокпостів у секторі «Б» і недопуск 13 червня представниками батальйону «Патріот» автоколони з продуктами через сектор «С», в Артемівську, Штаб Ріната Ахметова не може доставити продукти для найбільш незахищених категорій мирних громадян за лінією дотику. На сьогодні не було доставлено 175 тисяч дорослих наборів виживання і 22 тисячі дитячих наборів.

16 червня в Донецькій і Луганській областях, у зоні АТО, не працюють вже 23 з 30 пунктів видавання допомоги від Штабу Ахметова, у Донецьку другий день закриті всі пункти.

Раніше Гуманітарний штаб Ріната Ахметова направив в органи влади й українські представництва міжнародних місій заяву про блокування допуску гуманітарних вантажів для мирного населення Донбасу за лінію дотику.