Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

ФОТОРЕПОРТАЖ. Гуманітарна допомога для Новоазовського району

10.11.2015

Минулого тижня, 2–6 листопада, «мобільні» волонтери Штабу Ріната Ахметова працювали в Новоазовському районі Донецької області, через територію якого проходить лінія дотику. Волонтери доставили гуманітарну допомогу мирним жителям непідконтрольних Україні населених пунктів.

Продуктові набори отримали найбільш соціально незахищені жителі сіл Приморське, Набережне, Соснівське, Українське, Первомайське, Сєдове, Обрив, Холодне, Безіменне та Заїченко. Всього було видано понад 1,700 наборів виживання, як дорослих, так і дитячих.

«Для того щоб охопити допомогою 10 сіл Новоазоского району, волонтери Штабу здійснили 5 виїздів із Донецька. Це 1258 км у дорозі. 46 годин роботи безпосередньо на видавання наборів. Робота мобільних бригад — складна, але необхідна. У глибинці гуманітарна допомога дуже затребувана. Особливо в тих селах і селищах, які розташовані на лінії зіткнення й куди не доїжджають інші гуманітарні місії», — коментує керівник донецького логістичного центру Штабу Андрій Санін.

Такі виїзди здійснюються й у підконтрольні Україні населені пункти на лінії зіткнення. Разом, станом на 10 листопада 2015 року мобільними бригадами Штабу Ріната Ахметова було доставлено і видано 61 182 набори виживання у віддалених селах і містах Донбасу з обох боків зіткнення.