Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова вітає з Міжнародним днем прояву спонтанної доброти!

18.02.2019

Сьогодні традиційно у світі відзначають Міжнародний день прояву спонтанної доброти.

Доброта – це прояв поваги, турботи, любові та небайдужості до людей, які поруч. Коли ми творимо добро, то даруємо тепло своєї душі, щоб інші стали щасливішими. Доброта – це здатність чути, розуміти, допомагати, підтримувати, співчувати та співпереживати іншим.

Добрим бути легко й дуже приємно – так вважають юні експерти, діти. Восени до Всесвітнього дня доброти, у рамках програми Фонду Ріната Ахметова «Сирітству – ні!» була проведена Майстерня добрих справ для дітей, яких взяли на виховання в сім’ї. Діти презентували свої уявлення про доброту та в чому вона проявляється.

«Добрі справи – це щось не завжди складне, але завжди безкорисливе, – переконана 13-річна Аліса Сноз. – Можна привезти тваринам корм і пледи. Я так робила нещодавно з подругою. А ще можна брати участь у благодійних акціях і марафонах. Іноді навіть можна комусь просто порадити чи подати руку – це теж добра справа. Добру справу треба робити від душі. Не завжди може вийти, як ви цього хотіли. Але головне – щоб людині, для якої ви робите добро, було приємно. І тоді вам теж стане світліше на душі».

Психологи зазначають, що саме у віці 3–5 років діти починають переживати, радіти, сумувати разом із дорослими. Саме в цьому віці формуються емоції: любов, ніжність, чуйність, співчуття. Виховувати добротою дитячі серця просто: читайте дітям казки, робіть добрі справи спонтанно, доводьте власним прикладом, що чуйність і щирість стосовно інших дарують відчуття щастя й радості.

Незабаром Фонд Ріната Ахметова представить скарбничку добрих справ, створену юними майстрами, у формі скретч-карток. Тому стежте за новинами на порталі «Сирітству – ні!», а також за публікаціями на сторінці в соціальній мережі Facebook.

А які добрі справи роблять ваші діти?