Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допомагає жителям Новотошківського

22.07.2019

Найбільша програма Фонду Ріната Ахметова – Гуманітарний штаб, продовжує допомагати найбільш нужденним жителям Донбасу. Отримує набори виживання й подружжя Лотоцьких із Новотошківського.

Ганна Іванівна та Роман Васильович оселилися в Новотошківському більш ніж 60 років тому. Глава сімейства працював шахтарем, а його дружина – телефоністкою. Пенсіонери й зараз з острахом згадують період найзапекліших обстрілів.

«В один із таких днів вибухнула газова труба і почалася сильна пожежа. Гадали, вже все, згоримо. Іншим разом усі сусіди спустилися до підвалу, і тільки ми залишилися у квартирі, по якій усюди літали осколки скла й уламки каміння», – розповіла Ганна Іванівна.

Пережиті потрясіння підкосили здоров’я літніх людей, тепер усі полиці в серванті заставлені ліками – на них і витрачається значна частина пенсії. А ще на вугілля, адже опалення у квартирі Лотоцьких пічне. Тому старі дуже вдячні Рінату Ахметову за допомогу, і серед них Роман Васильович:

«Для багатьох місцевих жителів вона стала справжнім порятунком у 2015 році, коли Новотошківське було майже повністю ізольоване від інших населених пунктів».

Загалом у липні мобільні волонтери Фонду Ріната Ахметова привезуть допомогу жителям 15 населених пунктів, розташованих уздовж лінії зіткнення. Продуктові набори отримають понад 17 тисяч осіб: діти, пенсіонери, люди з обмеженими можливостями.