Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допомагає жителям Мар’їнки

21.08.2019

Фонд Ріната Ахметова в рамках своєї найбільшої програми – Гуманітарного Штабу – доставляє допомогу в найгарячіші точки Донбасу. Серед багатьох жителів регіону її отримує Григорій Тішевський із Мар’їнки.

Літній чоловік разом із дружиною живе в приватному будинку. Григорій Дмитрович за своє життя попрацював викладачем математики в училищі, очолював виробничий відділ будівництва й архітектури Мар’їнського району. З віком здоров’я дедалі гіршало, що призвело у 2007 році до інсульту з подальшою інвалідністю. Втім, фізичні хвороби не позначилися на пам’яті, тому події 2014 року досі добре пам’ятає.

«11 червня почався сильний артилерійський обстріл. Бачив, як снаряди пролітали над дахами будинків. Разом із дружиною сховалися в підвалі, де потім разом із нами ховалося багато сусідів. Це тривало майже два місяці», – розповів Григорій Дмитрович.

Здоров’я літнього подружжя вже не дає їм активно займатися домашнім господарством, яке для багатьох місцевих мешканців стало серйозною підтримкою  у вигляді харчів. Тому допомога Ріната Ахметова для Тішевських відіграє велику роль.

«Дякуємо Рінату Леонідовичу за поміч нам, літнім людям», – сказав Григорій Дмитрович.

З початку збройних дій Фонд Ріната Ахметова видав більш ніж 12,3 мільйона продуктових наборів на Донбасі. Завдяки цій допомозі врятовано понад мільйон людських життів.