Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допомагає жителям Красногорівки

04.07.2019

У липні Фонд Ріната Ахметова привезе допомогу жителям 15 населених пунктів, розташованих уздовж лінії зіткнення. Продуктові набори призначені для понад 17 тисяч осіб.

Серед тих, хто отримує допомогу Фонду, сім’я Марини Сальникової з Красногорівки. Її чоловік помер 2013 року, і відтоді турбота про дочку та літню матір лягла на плечі Марини Євгенівни. А з початком збройного конфлікту з’явилося відчуття страху за рідних.

«У січні 2015-го я пішла до магазину. Вдома залишилася мама та дочка Настя, якій тоді було лише сім років. Раптово почався обстріл із реактивної артилерії. Я здалеку бачила, що снаряди падають біля нашого будинку. Нажахана побігла додому. Це була найдовша дорога в моєму житті. Завдяки щасливому випадку осколки тільки посікли дах і вибили шибки», – згадує Марина Сальникова.

Прифронтова Красногорівка досі залишається однією з гарячих точок регіону. Роботи годі й шукати, тому Сальникови виживають за рахунок невеликого господарства та допомоги Ріната Ахметова.

«До Красногорівки бригади волонтерів доставляють майже 2500 продуктових наборів. Це допомагає вижити тим, кому самостійно з бідою не впоратися: пенсіонерам, людям з інвалідністю, багатодітним сім’ям та батькам-одинакам», – розповіла Оксана Збітнєва, менеджер проектів Фонду Ріната Ахметова.

З початку збройних дій Фонд Ріната Ахметова видав на Донбасі понад 12 мільйонів продуктових наборів, які самі люди називають «наборами виживання». Завдяки цій допомозі врятовано понад мільйон людських життів.