Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допомагає жителям Гранітного

28.08.2019

Бригади мобільної видачі Фонду Ріната Ахметова сьогодні працюють у селі Гранітне Волноваського району Донецької області. Допомогу Фонду тут отримують приблизно 800 дітей і дорослих, серед них – сім’я Зінаїди та Іллі Чапчахчі.

– Ми все життя прожили тут, у Гранітному, і нікуди виїжджати не хочемо. Хоча навесні 2014 року все-таки довелося полишити наш дім. Прилетіла у двір бомба, метрів за десять від мене впала. Вибуховою хвилею мене відкинуло до стіни. Довелося їхати лікуватися у Волноваху, – розповідає Зінаїда Павлівна. Щойно курс лікування закінчився, пенсіонери повернулися в рідне село.

Діти Чапчахчі живуть далеко, рідко вибираються до літніх людей. Але вони не самотні.

– Волонтери Фонду Ріната Ахметова постійно спілкуються з нами, підбадьорюють. І ми дуже вдячні за це. Приємно знати, що про нас дбають. Дякуємо Рінату Ахметову за допомогу та підтримку, – каже Ілля Миколайович.

Допомога Ріната Ахметова доставляється в 94 населених пункти в прифронтовій зоні й уздовж лінії зіткнення. Жителям 87 сіл і селищ набори виживання привозять бригади мобільної видачі Фонду. Ще в семи містах і селищах Донбасу допомога розподіляється в стаціонарних пунктах видачі.