Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допомагає жителям Бахмутського району

10.07.2019

Жителі селища Миронівський у Бахмутському районі отримали допомогу Фонду Ріната Ахметова. Серед тих, кому видають набори виживання, сім’я Зарубів. Її голова, Ліна Олександрівна, самостійно виховує трьох дітей та ще доглядає стареньку матір. Постійне відчуття тривоги за рідних – один із найстрашніших наслідків збройного конфлікту для жінки.

«Пам’ятаю, як під час одного із сильних обстрілів я була на чергуванні в місцевій лікарні. Мама й діти вдома ховалися в підвалі, а потім їх вивезли в Бахмут. Я ж у Миронівському допомагала пораненим і ніяк не могла зв’язатися зі сім’єю. Тому вдивлялася з жахом в обличчя кожного, очікуючи побачити рідні риси. Тільки пізніше вдалося і мені виїхати в Бахмут», – розповіла Ліна Олександрівна.

Повернувшись через кілька місяців із Бахмута, сім’я застала сумну картину: рідний дім стояв без даху та вікон, приміщення залиті дощовою водою. На уламках меблів сидів старий домашній кіт, з яким вони вже подумки попрощалися.

«Кіт плакав, коли ми взяли його на руки, – згадувала Ліна Олександрівна й додала, – на жаль, після пережитих потрясінь моє здоров’я сильно похитнулося, тепер я не працюю. Живемо завдяки допомозі Ріната Леонідовича – дуже йому дякуємо, що не забуває».

У липні мобільні волонтери Фонду Ріната Ахметова привезуть допомогу жителям 15 населених пунктів, розташованих уздовж лінії зіткнення. Продуктові набори отримають понад 17 тисяч осіб: діти, пенсіонери, люди з обмеженими можливостями.