Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допомагає сім’ї Рильських

08.07.2019

Олена та Микола Рильські живуть у Приморському, під Маріуполем. Їхнє село завжди вважалося курортним, і до початку збройного конфлікту відпочивальники були головним двигуном місцевої економіки. Їм здавали житло, годували обідами. За сезон місцеві заробляли на безбідне життя до наступного літа. Рильські теж знайшли свою нішу – вирощували та продавали овочі.

Сьогодні потрапити в Приморське можуть тільки власники місцевої прописки – такі правила діють на розташованому неподалік блокпості. Туристи більше сюди не доїжджають. Але для Олени та Миколи головний біль в іншому. Після початку бойових дій у село практично не надходить нормальна питна вода – водопровід пошкоджений. Рильських спочатку рятувала вода з колодязя, але через нинішню спеку на Приазов’ї тепер вона непридатна.

– Була прісна вода, солодка, тепер стала брудною й солоною. Нічим ані город полити, ані спрагу втамувати, – журиться Олена Рильська.

Земля, яка годувала  подружжя багато років, перетворилася на пил. Висохло все, що вони посадили. Овочів не залишилося, не те що на продаж, навіть собі.

На допомогу Рильським прийшов Фонд Ріната Ахметова, який регулярно привозить у село набори виживання.

– Тут є все, що потрібно для нормального харчування. Ця допомога безцінна для нас, – говорить Микола Рильський.

У липні бригади мобільної видачі привезуть допомогу в 15 населених пунктів у «сірій зоні». Набори виживання отримають майже 17 тисяч осіб.