Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав два сучасних автомобіля швидкої допомоги Сумській області

09.08.2019

Два сучасних автомобіля швидкої допомоги класу В від Фонду Ріната Ахметова отримав Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Ключі від новеньких авто в урочистій атмосфері отримав представник центру Віктор Дейнека.

«Дуже хороші автомобілі. І в обслуговуванні не дорогі. У нас в області дуже багато старих швидких, а нових практично немає», - поділився враженнями Дейнека.

Своєю чергою, заступник директора з медичної роботи Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги Максим Новіков зазначив, що автомобілі забезпечені необхідним сучасним медичним обладнанням. У кожному є дефібрилятор, кардіограф, апарати для штучної вентиляції легень.

За інформацією адміністрації області, нові автомобілі отримають Конотопська станція екстреної медичної допомоги та Ямпільська підстанція, розташована в одному з найвіддаленіших районів.

Перші 30 автомобілів в рамках проекту Фонду Ріната Ахметова «200 швидких для України» були передані на початку липня. Решта 170 машин надійдуть в обласні лікарні, станції швидкої допомоги та амбулаторії сільських громад 22 областей України до кінця 2019 року. Масштабний проект загальнонаціонального значення реалізується за особистим рішенням Ріната Ахметова і повністю фінансується його коштом.

«200 швидких від Ріната Ахметова за рік дозволять лікарям зробити більше мільйона виїздів і врятувати понад мільйон людських життів. Це один з медичних проектів Фонду Ріната Ахметова, спрямованих на допомогу і порятунок життя в буквальному сенсі. Це сучасні автомобілі, обладнання яких ні в чому не поступається швидким приватних клінік. Фонд дуже б хотів, щоб людям не потрібно було викликати швидкі. Але ще більше ми хочемо, щоб в критичні моменти швидка приїжджала з усім необхідним і за лічені хвилини», - сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.