Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова запустив серію відеороликів для психологічної допомоги жителям України

23.04.2022

Війна принесла у життя мешканців України психологічну нестабільність, страхи та невпевненість у майбутньому. 

Щоб допомогти людям нормалізувати свій психологічний стан, коли поруч нема спеціаліста, Фонд Ріната Ахметова запустив серію корисних відеороликів і графічних матеріалів. Усі вони створені професійним психологом у рамках проєкту «Голоси Мирних. Музей Фонду Ріната Ахметова», містять стислі і суто практичні поради, які стануть в пригоді кожному.

Експерткою напряму стала психологиня і психотерапевтка Марина Сорокіна. У перших двох відео вона дала поради дорослим щодо перебування з дітьми в укритті: що взяти з собою, як говорити з дитиною, як розважити її та заспокоїти. 

– Стан дитини напряму залежить від стану дорослого: чим стабільніша і спокійніша доросла людина, тим стабільнішою і спокійнішою буде дитина, – підкреслює експертка.

Перші випуски вже доступні на YouTube-каналі Фонду Ріната Ахметова за посиланням. У рамках серії на каналі будуть з’являтися нові відео.

З 2014 року Фонд Ріната Ахметова допомагає людям, які пережили війну, у тому числі надає екстрену психологічну підтримку тим, хто виїхав з епіцентрів бойових дій в Україні. Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів». За 16 років роботи Фонд Ріната Ахметова допоміг вижити 8 мільйонам осіб, із них 3,5 мільйони були врятовані на Донбасі.