Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова взяв участь у круглому столі щодо захисту прав дітей

31.05.2016

Об’єднання зусиль громадських організацій та органів влади має стати основою для захисту прав дітей, зокрема, сиріт і позбавлених батьківського піклування. Про це мовилося на круглому столі до Дня захисту дітей, організованому Донецькою облдержадміністрацією у Краматорську. Участь взяли представники служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, департаментів охорони здоров’я, освіти й науки обладміністрації, Фонду Ріната Ахметова та інших громадських організацій.

«Сьогодні учасники ділилися досвідом і своїм баченням розв’язання проблем дітей. Як забезпечити права й захист, допомогти діткам, яких торкнулася війна. За роки роботи проекту «Сирітству – ні!» Фонд Ріната Ахметова спільно з обласною службою у справах дітей реалізував багато важливих проектів. Відкрили й підтримали дитячі будинки сімейного типу, соціальні центри для підтримки біологічних сімей. Незважаючи на військові дії, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує підтримувати сиріт, знаходити їм сім’ї. Допомога всім дітям Донбасу є пріоритетною для роботи Штабу», – прокоментувала Євгенія Рзаєва, керівник проекту «Сирітству – ні!».

Під час круглого столу Фонд Ріната Ахметова презентував новий проект «Наставництво» для дітей-сиріт.

«У дітей віком понад 12 років, на жаль, дуже маленькі шанси знайти нову родину. Така статистика. Наш проект із наставництва покликаний допомогти таким дітям адаптуватися до самостійного життя, сформувати побутові навички, вибрати професію, навчитися знаходити спільну мову з людьми навколо. Цього не вчать в інтернатах. Наші наставники допомагатимуть сиротам у Маріуполі і Святогірську. У ці дні команда проекту проходить навчання. Для нас це новий унікальний досвід, ми розуміємо всю відповідальність і розробляємо найоптимальнішу методику роботи», – розповіла Євгенія Рзаєва.

За час реалізації проекту «Сирітству-ні!» Фонду Ріната Ахметова понад 8 тисяч дітей-сиріт знайшли нові сім’ї.