Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова відкриває фотовиставку «Зупинимо туберкульоз» у Вінниці

06.09.2012

Прес-анонс
м. Вінниця
6 вересня 2012 року

10 вересня відбудеться урочисте відкриття фотовиставки художника-документаліста Максима Дондюка «Зупинимо туберкульоз» за підтримки благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». В експозиції представлені фотографії людей, які вилікувались від туберкульозу, а також жертв захворювання. Всі фотографії були зроблені в тубдиспансерах і виправних колоніях Херсона і Донецька.

«Ця виставка – ще один компонент широкої інформаційної кампанії, яку проводить Фонд з профілактики туберкульозу. Основна мета наших проектів, направлених на подолання цього захворювання в країні, це зміна системи охорони здоров’я, забезпечення лабораторій і тубдиспансерів необхідним обладнанням. Ми хочемо пояснити людям, що на туберкульоз може захворіти кожен, проте це зовсім не вирок. При правильному, послідовному і безперервному лікуванні його можна подолати», - зазначив директор благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолій Заболотний.

Більше трьох місяців автор фотографій Максим Дондюк знаходився поряд із героями виставки.

Відкриття виставки відбудеться 10 вересня о 12:00 в Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К.А. Тімірязєва за адресою: вул. Соборна, 73.

Виставка триватиме з 10 по 24 вересня. Вхід вільний.

На відкритті фотовиставки буде присутній Андрій Рева, заступник Вінницького міського голови та Наталія Кожан, керівник відділу діагностики та лікування туберкульозу благодійного фонду «Розвиток України».

Додаткова інформація та акредитація представників ЗМІ за телефоном 050 358 12 75, Ольга Захарченко, [email protected]

Запрошуємо журналістів та вінничан на відкриття!

Прес-служба
фонду Ріната Ахметова
«Розвиток України»