Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова відкрив фотовиставку «Зупинимо туберкульоз» у Вінниці

11.09.2012

10 вересня у Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К.А. Тімірязєва відбулось урочисте відкриття виставки фотографа-документаліста Максима Дондюка «Зупинимо туберкульоз» за підтримки благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Метою виставки є привернення уваги громадськості до проблеми туберкульозу та необхідності проводити вчасну діагностику і лікування. В експозиції представлені документальні історії людей, які вилікувались від туберкульозу, а також жертв захворювання. Всі фотографії були зроблені в тубдиспансерах і виправних колоніях Херсона і Донецька. Автор фотографій Максим Дондюк більше трьох місяців знаходився поряд із героями виставки.

«В рамках програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» ми проводимо цілу низку ініціатив, направлених на подолання цього захворювання. Але якщо говорити про населення в цілому, то лише 17.5%[1] володіють правильними знаннями про профілактику, лікування і способи передачі туберкульозу; у свідомості людей іще багато міфів і неправильних стереотипів. Тому один із важливих факторів подолання туберкульозу в Україні – це широке інформування якомога більшої кількості людей. Цією виставкою ми хочемо привернути увагу людей до проблеми захворювання туберкульозом, а також необхідності проводити своєчасну діагностику і лікування, піклуватися про своє здоров’я і здоров’я своїх близьких», - зазначила  Наталія Кожан, керівник відділу діагностики та лікування туберкульозу благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

На відкритті фотовиставки також була присутня Надія Марусян, заступник директора департаменту охорони здоровя Вінницької міської ради.

Виставка триватиме з 10 по 24 вересня у Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К.А. Тімірязєва за адресою: вул. Соборна, 70. Розклад роботи виставки: понеділок – четвер з 10:00 до 19:00, субота – неділя з 10:00 до 18:00, п’ятниця – вихідний день. Вхід вільний. 

[1] Згідно з дослідженням «Визначення рівня знань, ставлення, практики та поведінки з питань туберкульозу серед загального населення України та окремих груп», проведеним в вересні 2011 – березні 2012 р. Опитано 5004 респондентів віком 18+ у 81 містах, 26 смт і 99 селах України. 

 

На фото: Наталья Кожан (слева) и Надежда Марусян (справа).